Την ανάκληση της οδηγίας της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η οποία απαιτεί να ανάβει η θέρμανση μόνο 6 ώρες τη μέρα (!) στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και της Στερεάς ζητά ο Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του αφού επισημαίνει ότι, «η ενεργειακή κρίση δεν είναι των εργαζομένων και δεν έχουμε πρόθεση να παγώσουμε εμείς και οι ασθενείς μας» τονίζει ότι «στα Κέντρα Υγείας του νομού μας οι κτιριακές υποδομές είναι ακατάλληλες έως και ανύπαρκτες. Τα κτίρια είναι παλαιά και ¨μπάζουν¨ από παντού και κυριολεκτούμε!! Να σας θυμίσουμε με το καιρικό φαινόμενο Διομήδης, το προσωπικό έβγαζε τα νερά από το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας. Αρα, εδώ και χρόνια ήδη κρυώνουμε τους χειμερινούς μήνες και “λαμπαδίαζουμε” τους καλοκαιρινούς. Το Κ.Υ. Μουζακίου ακόμα στεγάζεται στην Μαθητική Εστία, με τους γιατρούς να εργάζονται στα κοντέινερ και το ακτινολογικό να βρίσκεται κάτω από τη σκάλα, δίπλα στο κλιμακοστάσιο. Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και άλλες ειδικότητες σε όλα τα Κέντρα Υγείας, θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη αναμονή των ασθενών σε παγωμένους διαδρόμους. Δηλαδή να έρθουν για μια προληπτική εξέταση ή συνταγογράφηση και να φύγουν (άρρωστοι)».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού Καρδίτσας, σημειώνει τέλος, ότι «οι υγειονομικοί θα κάνουμε ότι μπορούμε να μην βρεθεί κανένας ασθενής σε αυτή την άσχημη θέση. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, για ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών όλου του πληθυσμού».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ