Την ίδια ώρα εμφανίζεται «τσιγκούνης» απέναντι στις πενιχρές αυξήσεις που ζητούσαν οι εργαζόμενοι.
Καμένη γη… Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τη στιγμή που απομακρύνθηκε o «άριστος» Ερρίκος Τζαβάρας, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στα ΕΛΤΑ Courier ως διευθύνων σύμβουλος, και έρχεται στο φως η τραγική οικονομική κατάσταση της θυγατρικής των ΕΛΤΑ. Αρκεί κάποιος να αναλογιστεί ότι το φθινόπωρο του 2019, όταν ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος, παρέλαβε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ ρευστότητα στα ταμεία από την απερχόμενη τότε διοίκηση ενώ παραδίδει χρέη. Είναι τέτοια η κατάσταση που ο προσωρινός πρόεδρος Μάριος Τέμπος, group procurement & operations officer του Υπερταμείου, έχει σηκώσει κυριολεκτικά τα χέρια ψηλά. Πρόκειται, όπως μας γνωστοποιείται, για σκληρό τεχνοκράτη, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τους κομματικούς στρατούς των «αρίστων» που έχουν πέσει σαν ακρίδες στο κρατικό χρήμα.
Οπως μαθαίνουμε, η κατάσταση είναι δραματική συνεπεία της «άριστης» διαχείρισης, αφού οφείλονται τεράστια ποσά σε προμηθευτές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρέπει να γίνει συντήρηση της κεντρικής γεννήτριας της εταιρείας η οποία χρειάζεται αντικατάσταση μπαταριών και ο προμηθευτής αρνείται να ασχοληθεί αν δεν προπληρωθεί. Σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος όλα τα συστήματα θα σιγήσουν και ουδείς γνωρίζει αν θα μπορεί να αποκατασταθεί η ζημιά. Από την άλλη οφείλεται στην Cosmote ένα ποσό που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και η εταιρεία κινδυνεύει άμεσα να κατεβάσει ρολά όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες.
Ωστόσο δεν είναι μόνο τα 3 εκατ. ευρώ ρευστότητα που άφησε η απερχόμενη διοίκηση το 2019 (όταν παραιτήθηκε λόγω της κυβερνητικής αλλαγής). Πηγές μέσα από το Υπερταμείο μάς αποκαλύπτουν ότι στην τριετία πέρασαν από τα χέρια του Τζαβάρα περί τα 30 εκατ. ευρώ. Τώρα; Τα ΕΛΤΑ Courier δεν μπορούν να πληρώσουν άμεσα τους πράκτορες (λίαν προσφάτως ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατέλαβαν το κτίριο της εταιρείας στην Αγία Παρασκευή). Με την «άριστη» διαχείριση ο Ερ. Τζαβάρας φαλκίδευσε (αν ξεπερνά τα όρια της απιστίας, θα καταδειχτεί από τη γαλλική ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία που ελέγχει αυτή την περίοδο τον όμιλο ΕΛΤΑ) την πορεία της εταιρείας, καθότι η ισχύς μιας εταιρείας ταχυμεταφορών είναι τι ρευστότητα διατηρεί ώστε να πληρώνει τους πράκτορες για τις αντικαταβολές εντός της εβδομάδας, ενώ εκείνη εισπράττει από αυτούς μετά τον μήνα.