Σε εγρήγορση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του διοικητή του νοσοκομείου να καθαιρέσει και να απομακρύνει τρείς έμπειρους και καταρτισμένους εργαζόμενους των διοικητικών υπηρεσιών, για να τοποθετήσει στις θέσεις τους εργαζόμενους που πρόσκεινται στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του νοσοκομείου και στη συνέχεια συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση του Σωματείου με τον διοικητή, Διονύση Μανωλόπουλο. 

«Κατάφωρα άδικη» χαρακτηρίζει την απόφαση του διοικητή ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος, ο οποίος εργάζεται στο Παπανικολάου, ενώ την ακύρωση της απόφασης έχει ζητήσει από εχθές και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι «οι «γαλάζιες» διοικήσεις  συνεχίζουν να ακολουθούν τους κανόνες του «επιτελικού κράτους Μητσοτάκη» με ρουσφέτια, μετατάξεις και διώξεις εργαζομένων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης κάλεσε τον διοικητή του νοσοκομείου Παπανικολάου να ακυρώσει την απόφαση του για καθαίρεση των τριών εργαζόμενων, που ανάμεσα τους βρίσκεται και ενεργή συνδικαλίστρια του χώρου της δημόσιας υγείας.

«Καλό είναι οι διοικητές των νοσοκομείων τις γιορτινές μέρες που διανύουμε να απασχολούνται με την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως η εδώ και εννέα μήνες καμένη Πνευμονολογική Κλινική, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και η υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης σημείωσε επίσης ότι «στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δίνουν καθημερινά την μάχη για αξιοπρεπείς, δημόσιες και καθολικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ