More

  Νοσοκομείο Γιαννιτσών: 22 καθαρίστριες στον “αέρα” με λήξη των συμβάσεων τους

  Επιζητούν μία νομοθετική ρύθμιση, ένα έγγραφο, κάτι που να σώζει την κατάσταση και όχι να την κάνει προβληματική. Αλλά σ’ αυτή τη χώρα τα αυτονόητα πρέπει να συζητώνται για να καταλήξουμε σ’ αυτό. Κάπως έτσι συμβαίνει και με το θέμα της λήξης των συμβάσεων των καθαριστριών, 22 τον αριθμό, οι οποίες βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενες, μετά τη λήξη των συμβάσεων τους και φυσικά, με απώτερο αποτέλεσμα, αν δεν γίνει κάτι, να επανέλθει στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών η μορφή εργασίας δια μέσου εργολαβίας.

  Κάνουν συναντήσεις, αναμένουν κι άλλες

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ενημέρωσαν τους Βουλευτές της Πέλλας, κάνοντας γνωστό το πρόβλημα. Μάλιστα, συναντήθηκαν με τον πολιτευτή της Ν.Δ. Στάθη Φουντουκίδη, αλλά και την Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδώρα Τζάκρη προς ενημέρωση, θέτοντας το ζήτημα. Υπάρχει αναμονή για συνάντηση και με τους κυβερνητικούς Βουλευτές, με μια πρώτη πρόθεση επαφής να έχει ήδη εκδηλωθεί από τους κ.κ. Δ. Σταμενίτη και Λ. Βασιλειάδη, ενώ αναμένεται κάποια απάντηση από πλευράς Γ. Καρασμάνη.

  Η μόνη, καθαρή και δίκαιη λύση για τους εργαζόμενους της καθαριότητας, είναι να επιμηκυνθούν οι συμβάσεις εργασίας τους, όπως έγινε με τους εργαζόμενους στην ασφάλεια του Νοσοκομείου και στην σίτιση, οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν έως και τον προσεχή Σεπτέμβριο. Κανονικά, θα έπρεπε όλοι μα όλοι, σε ασφάλεια, σίτιση και οι καθαρίστριες, να έχουν επιμήκυνση συμβάσεων έως το τέλος του έτους, αλλά, είπαμε, τα αυτονόητα σ’ αυτήν την χώρα…  Να σημειώσουμε βεβαίως ότι η ρύθμιση που έγινε για ασφάλεια και σίτιση, δεν έχει για χάρη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, αλλά η νομοθετική ρύθμιση αφορούσε όλη την Ελλάδα. Τώρα, με το θέμα των καθαριστριών, το Σωματείο, ακόμη και στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Λόγγο, αυτό ζήτησε, για να μείνουν οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο. Ο Διοικητής ανέφερε ότι είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, χρειάζεται καθαρά πολιτική λύση.

  «Χθες χειροκρότημα, σήμερα ταμείο;»

  «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πρέπει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αναγνώρισης των προσπαθειών που έγιναν από το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια υγεία. Στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι της καθαριότητας. Καλά τα χειροκροτήματα και τα μπράβο, αλλά τώρα, σε μία εποχή που ο κίνδυνος δεν έφυγε και ελλοχεύει ακόμη, αυτή πρέπει να είναι η επιβράβευση τους», τόνισε στο pellanews.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος.

  «Όλοι οι εργαζόμενοι πάλεψαν ισάξια την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού. Τίποτα δεν τελείωσε. Οι εργαζόμενοι αυτοί απέκτησαν εμπειρία ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Τους αξίζει να συνεχίσουν και έπειτα μπορεί να γίνει ανοικτός διαγωνισμός για τις θέσεις αυτές. Όχι πρώτα χειροκρότημα και μετά ταμείο ανεργίας και άντε γεια σας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», επισήμανε μεταξύ άλλων ο δραστήριος Πρόεδρος του Σωματείου.

  Παράσταση διαμαρτυρίας

  Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων, με την οποία ζητά «άμεση λύση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση ώστε κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί». Αναφέρουν μάλιστα πως «μετά τα χειροκροτήματα ακολουθεί δυστυχώς για τις συναδέλφισσες-ους ένα άδικο τέλος με τη λήξη της σύμβασης εργασίας τους. Να ληφθεί υπόψη υπεύθυνα και σοβαρά ότι ο κάθε εργαζόμενος από τη δική του σκοπιά κατάφερε με όλη τη δύναμη και αποφασιστικότητα του να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση του Covid-19”.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του pellanews.gr, το Σωματείο πρόκειται να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας, κάτι που πιθανόν να συμβεί αύριο το πρωί, Πέμπτη 16 Ιουλίου, στον χώρο του Νοσοκομείου.

  Πηγή : pellanews.gr  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ