Ένας ακόμη νεκρός εργαζόμενος σε χώρο δουλειάς εν ώρα εργασίας. Σύμφωνα με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, ένας 27χρονος οδηγός μεταφορικής, καταπλακώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από βαρύ φορτίο που προσπαθούσε να στερεώσει. 

Συνεχίζοντας το Σωματείο αναφέρει:

«Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι όλοι οι χώροι εργασίας είναι μία “κοιλάδα των Τεμπών”, που εύκολα μπορούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές στον βωμό του κέρδους και του λιγότερου κόστους.

Δυστυχώς το μεσημέρι της Τετάρτης ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε στην λίστα των εργαζομένων που έχασαν άδικα την ζωής τους εν ώρα εργασίας. Ένας 27χρονος οδηγός μεταφορικής, καταπλακώθηκε από βαρύ φορτίο που προσπαθούσε να στερεώσει. Την στιγμή που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να χρησιμοποιούνται εξελιγμένα μηχανήματα, κυρίως σε φορτοεκφορτώσεις μεγάλων φορτίων, αναγκάζονται οι εργαζόμενοι σε μεταφορικές να παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμματα για να “βγει η δουλειά”.

Στις μεταφορικές, έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εργάζονται χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας, χωρίς εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό, χωρίς εξειδικευμένο-εκπαιδευμένο προσωπικό σε κλαρκ και οδηγούς, με εντατικοποίηση και πολλές ώρες εργασίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η ασφάλειά αποτελούν κόστος, που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται για μεγαλύτερα κέρδη.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους των του 27χρόνου.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και τη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν σ’ αυτό το τραγικό εργατικό δυστύχημα».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ