More

  Νέα μελέτη – σοκ από Τσιόδρα και Λύτρα: Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

  Βαρύτατα εκτεθειμένο το Μαξίμου, μετά το δεύτερο «χτύπημα» Τσιόδρα – Λύτρα. Τα νέα στοιχεία της μελέτης διαλύουν το αφήγημα για την πανδημία και τον κορονοϊό. Τι καταγράφουν για τη θνησιμότητα και τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

  Νέα εξαιρετικά δυσμενή στοιχεία προκύπτουν από το δεύτερο μέρος της μελέτης του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσίρα και του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα.

  Οι δύο επιστήμονες, μετά από τον ορυμαγδό αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η περσινή τους δημοσίευση και την ενορχηστρωμένη επιχείρηση ακύρωσής της από την κυβέρνηση, μελέτησαν την περίοδο Σεπτέμβρης 2021 – Απρίλης 2022 [διαβάστε τη ΕΔΩ], με τα συμπεράσματα να καταγράφουν αύξηση κατά 21% της θνησιμότητας, αλλά και συντριπτική επιδείνωση του αριθμού των ασθενών που πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

  Στη μελέτη αναλύονται συνολικά τα στοιχεία από 14.011 διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19, από τους οποίους οι 10.466 (ποσοστό 74,7%) απεβίωσαν, με τη θνησιμότητα να είναι αυξημένη κατά 21% σε σχέση με την περίοδο της πρώτης μελέτης (από την αρχή της πανδημίας έως τον Μάιο του 2021). 

  «Σφαγή» για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

  Τρομακτικό είναι το στοιχείο για τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε ΜΕΘ, καθώς σχεδόν όλοι τους πέθαναν. Ειδικότερα, εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των ασθενών, ενώ το ποσοστό ανάμεσα σε εκείνους που μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πέφτει στο 72,7%. 

  Παράλληλα, η θνησιμότητα των διασωληνωμένων εντός ΜΕΘ είναι διπλάσια σε σύγκριση με τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ, με την επισήμανση, όμως ότι πολλοί από αυτούς ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία. 

  Οι δύο καθηγητές καταγράφουν στη μελέτη τους ότι από τον Αύγουστο του 2021 θάνατοι και διασωληνώσεις αυξάνονται σταδιακά, ενώ η κυκλοφορία της μετάλλαξης Όμικρον, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, επιδεινώνει το πανδημικό κύμα, το οποίο, προς την άνοιξη παρουσίασε αποκλιμάκωση.

  Πάει περίπατο το αφήγημα του Μαξίμου

  Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης αυτής, το Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας βρίσκονται βαρύτατα εκτεθειμένοι για την ανύπαρκτη διαχείριση της πανδημίας τους περασμένους μήνες και τις παλινωδίες με αστυνομικού τύπου μέτρα χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ δεν είναι λίγα τα κορυφαία στελέχη, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς το κοινό αίσθημα με τις δηλώσεις τους για τις «αχρείαστες» ΜΕΘ.

  Πηγή: www.efsyn.gr

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΕΛΤΑ Courier: Αύξηση 9% σε όλες τις υπηρεσίες στους πιστωτικούς πελάτες

  Τα ελτά courier ανακοίνωσαν αύξηση 9% σε όλες τις υπηρεσίες στους πιστωτικούς πελάτες, δηλαδή στους εμπόρους. Αυτό...

  Κρυφό «δώρο» στους εφοπλιστές – Μείωση στο 5% της φορολογίας των μερισμάτων

  Ομπρέλα προστασίας στους εφοπλιστές. Οι... θησαυροί που κρύβονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.Η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά και...

  Μειώσεις μισθών στους Ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ποιους αφορά

  Αυτήν την περίοδο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Πανελλήνια...

  Τι πρέπει να κάνετε αν ο εργοδότης σας δεν σας «κολλάει» ένσημα

  Οι ασφαλισμένοι πρέπει να προσέχουν ότι, όταν ασφαλίζονται για τον μισθό και τα ημερομίσθια που δικαιούνται, θα...

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  ΕΛΤΑ Courier: Αύξηση 9% σε όλες τις υπηρεσίες στους πιστωτικούς πελάτες

  Τα ελτά courier ανακοίνωσαν αύξηση 9% σε όλες τις υπηρεσίες στους πιστωτικούς πελάτες, δηλαδή στους εμπόρους. Αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι η αύξηση...

  Κρυφό «δώρο» στους εφοπλιστές – Μείωση στο 5% της φορολογίας των μερισμάτων

  Ομπρέλα προστασίας στους εφοπλιστές. Οι... θησαυροί που κρύβονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.Η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά και «τινάζει στον αέρα» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η...

  Μειώσεις μισθών στους Ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ποιους αφορά

  Αυτήν την περίοδο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για την υπογραφή της νέας...