More

  Νέα διαμαρτυρία των ανθρώπων του πολιτισμού σήμερα στην Αθήνα

  Τέσσερις μήνες μετά το SOS των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού, λόγω του ανεπανόρθωτου πλήγματος από τις συνέπειες της πανδημίας από την πλήρη αναστολή λειτουργίας του κλάδου, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε απόγνωση και ζητούν καθολική αποζημίωση.

  Σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεών τους, δεκάδες καλλιτεχνικά σωματεία και ενώσεις οργανώνουν σήμερα, στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στην Παλαιά Βουλή και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Μέγαρο Μαξίμου.

  Στο κάλεσμα τονίζεται πως όλο αυτόν τον καιρό έδωσαν έναν ακατάπαυστο αγώνα, ώστε η κυβέρνηση να στηρίξει τον Πολιτισμό και τους εργαζομένους του στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο τομέας της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού έχασε το 93% του κύκλου εργασιών του και βρίσκεται στην πρώτη θέση των πληττόμενων κλάδων.  Καμία μέριμνα

  Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο αγώνας αυτός έφερε κάποια αποτελέσματα και η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα, τα οποία, όμως, δεν κάλυψαν τελικά πάρα ένα μέρος του κλάδου. Όσα έγιναν, αφορούσαν την περίοδο 13 Μαρτίου-30 Απριλίου αν και μέχρι σήμερα όλες οι δραστηριότητες του κλάδου παραμένουν σε αναστολή και όσες δειλά ξεκινούν είναι εντελώς αβέβαιο αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά.

  Οι διοργανωτές καταγγέλλουν επίσης πως «δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα για την περίοδο από την 1η Μαΐου έως σήμερα κατά την οποία δεν υπήρξε πολιτιστική δραστηριότητα. Τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί για την στήριξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών παραγωγών είναι απολύτως ανεπαρκή, αφήνοντας τους εργαζόμενους εκτεθειμένους στους αγριότερους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Επιπλέον το ΥΠΠΟ έχει αρνηθεί να θέσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα απαγορεύει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

  »Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται καθώς, επιπλέον, είναι ασαφές το πώς θα λειτουργήσει ο κλάδος τον χειμώνα. Κανένα σχέδιο δεν μας έχει κοινοποιηθεί και κανένας προγραμματισμός για το πώς το κράτος θα στηρίξει τον Πολιτισμό τον πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όταν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκτός της ενδεχόμενης υγειονομικής κρίσης και μία ζοφερή οικονομική πραγματικότητα»

  Τι ζητούν

  • Την υλοποίηση των δεσμεύσεων για κάλυψη του συνόλου των εργαζομένων στον πολιτισμό με τα μέτρα στήριξης.
  • Την επέκταση των μέτρων στήριξης τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο για όλους τους πληττόμενους.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο μέτρων στήριξης και ενίσχυσης της εργασίας που θα ξεκινάει από τον Ιούλιο και θα επεκτείνεται στην χειμερινή περίοδο.
  • Επιδότηση όλων τω ανέργων.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο για την κατοχύρωση και προστασία τω πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην νέα ψηφιακή εποχή.
  • Ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων με διαφανή κριτήρια και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  Την κινητοποίηση και τα παραπάνω αιτήματα στηρίζει η πρωτοβουλία Support Art Workers που σημειώνει επίσης την αφαίρεση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα σχολεία και κάνει λόγο για ένα «κράτος που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εκριζώσει τον πολιτισμό από την κοινωνία, είναι ένα κράτος που φοβάται τη δύναμη του πολιτισμού. Κι ένα κράτος που φοβάται τόσο τη δύναμη του πολιτισμού (την τελειότερη έκφραση της ελευθερίας) και του επιτίθεται με κάθε δυνατό τρόπο, είναι ένα κράτος που αμφισβητεί το ίδιο του το πολίτευμα»  Ποιοι συμμετέχουν

   

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο.Τ

  ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

  ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΣ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Κ.Θ.Β.Ε. ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧ/ΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚ/ΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

  ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ-ΑΚΡΟΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ UNIMA ΕΛΛΑΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ “Ο ΑΡΙΩΝ”

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  Πηγή : www.efsyn  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ