Με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας αλλά και τους Διοικητές 2ης ΥΠΕ και ΓΝΕ Θριάσιο, το σωματείο εργαζομένων του Θριασίου νοσοκομείου, αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματική την αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για καταβολή των μισθών της περιόδου της αναστολής εργασίας και την έναρξη κατάθεσης σχετικών αιτήσεων, το σωματείο ζητάει εκτός από την: «Άμεση εφαρμογή της απόφαση του Γ’ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση των αναστολών εργασίας και επιστροφή των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, με καταβολή των αντίστοιχων αποδοχών» και δέσμη αιτημάτων.

Αυτά είναι τα ακόλουθα: «Αναγνώριση του διαστήματος της αναστολής εργασίας ως συντάξιμου χρόνου.
Με νομοθετική ρύθμιση να εξασφαλισθεί η παραμονή των τριμηνιτών συμβασιούχων στην εργασία και να προχωρήσει η μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, με πλήρη δικαιώματα.
Ξεκαθαρίζουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επιδόματος Χριστουγέννων, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα καλέσουμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας να προχωρήσουμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ