«Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις στην εταιρεία “Λάλιζας”», απαιτεί το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής, καθώς όπως σημειώνει, «ούτε 20 ημέρες δεν πέρασαν από την προηγούμενη ανακοίνωση μας σχετικά με την απόλυση συναδέλφισσας στην εταιρεία “Λάλιζας ΑΕ” και σήμερα ήρθαν να προστεθούν 2 ακόμα! Φαίνεται πως πήρε αέρα η εταιρεία και άρχισε να ξεσαλώνει, θεωρώντας ότι δε θα υπάρχουν αντιδράσεις, ότι κανείς δε θα μιλήσει!»

Επιβεβαιώνεται αυτό που εντοπίζαμε από την προηγούμενη φορά, ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, αφού τους αντιμετωπίζει ξεκάθαρα ως αριθμούς. Επικαλείται την “αναδουλειά” προκειμένου να προχωρήσει σε προκλητικές απολύσεις. Είναι τρανή επιβεβαίωση πως η ανάπτυξη της εταιρείας, δεν συνεπάγεται την ανάπτυξη των εργαζομένων, τους καλύτερους μισθούς και το σίγουρο μεροκάματο, τονίζει το Συνδικάτο και επισημαίνει:

«”Η πραγματικότητα είναι μία και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την επίθεση της εργοδοσίας: Είτε στην κρίση, είτε στην ανάπτυξη το μόνιμο υποζύγιο είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι”, έλεγε η προηγούμενη ανακοίνωση του σωματείου. Αποδεικνύεται πως οι τρελές κούρσες στην αγορά, οι εξαγορές, οι ευκαιρίες στο νέο χρόνο -όπως με κομπασμό έλεγε η εργοδοσία στην πρωτοχρονιάτικη πίτα- ούτε αυξήσεις θα φέρουν, ούτε μπόνους. Ίσα-ίσα το αντίθετο ακριβώς, η εταιρεία σε ένδειξη πυγμής, πετάει στο δρόμο εργαζόμενους, χωρίς να υπολογίζει οικογένειες, ανάγκες. Το αφήγημα ότι “είμαστε όλοι μια ομάδα στα δύσκολα και στα εύκολα”, πήγε εύκολα περίπατο, ενώ φαίνεται ότι ήταν ένα φτηνό τερτίπι για να σκύψουμε το κεφάλι μας».

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι, «”στο ίδιο έργο θεατές” δε θα γίνουμε ακόμη μια φορά. Έχουμε ζήσει ξανά και ξανά την αβεβαιότητα, ξέρουμε πως είναι να γυρνάς την τσέπη ανάποδα στη μέση του μήνα, να κάνεις υπερωρία για να συμπληρώσεις το μισθό, προκοπή όμως δεν είδαμε! Η εργοδοσία το δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς “Θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα”, ήδη έχει ανοίξει το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ενημερώνοντας ότι θα κόβει ημέρες από τη θερινή άδεια σε περίπτωση απουσίας.

Επιτίθεται η εργοδοσία στο σύνολο των εργαζομένων, μέσα από την επίθεση σε πρωτοπόρα μέλη του σωματείου, προκειμένου να τρομοκρατήσει.. Στόχος είναι να επιβάλλει συνθήκες χειρότερης γαλέρας από αυτή που τώρα ισχύει, να έχει πιο φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα. Η αναδουλειά είναι ένα ευτελές πρόσχημα, αφού η εταιρεία στην ιστοσελίδα της έχει 6 αγγελίες εργασίας αναρτημένες. Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε: Δε μας φοβίζει τίποτα! Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα αγωνιστικής απάντησης και συλλογικής διεκδίκησης, προκειμένου να μην πεταχτεί κανείς στο δρόμο», τονίζει το Συνδικάτο και καταλήγει:

«Απαιτούμε:

  • Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις!
  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας !
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς ανάλογα με τις ανάγκες μας!
  • Συνθήκες εργασίας που θα εγγυώνται την υγιεινή και την ασφάλειά μας! 

Καλούμε την εταιρεία να ορίσει άμεσα συνάντηση με το σωματείο για να διευθετηθούν τα παραπάνω αιτήματα!».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ