More

  «Μονιμοποίηση τώρα με έναν νόμο όλων των συμβασιούχων καθαριστριών»

  Μονιμοποίηση τώρα με έναν νόμο όλων των συμβασιούχων καθαριστριών, ζητά με ανακοίνωση της δημοτική παράτασξη του δήμου Αθηναίων «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»

  Ειδικότερα σημειώνει:

  Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου της Αθήνας, Αλ. Τσιατσιάμη, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 20/1/2021, οι μετανάστ(ρι)ες καθαριστ(ρι)ες, παρουσία της δημοτικής συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Ρέππα Ντίνας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, η κ. Κακριδά (διευθύντρια στο τμήμα παιδείας), η κ. Μαράκη (τμηματάρχης στο ίδιο τμήμα), ο κ. Αθανίδης (διευθυντής στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού) και ο κ. Γιαννέλης (τμηματάρχης). Τα θέματα που έθεσαν οι μετανάστ(ρι)ες είναι σημαντικά και οξυμένα:

  1. Η απαλοιφή της ρατσιστικής διάταξης που τις αποκλείει λόγω ιθαγένειας από τη μονιμοποίηση και από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου με αποτέλεσμα να πετιούνται στον δρόμο εργαζόμενες/οι πολλών χρόνων
  2. Το ζήτημα της παράτασης και μετά τον μήνα Ιούνιο του 2021 της σύμβασης έργου που υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2020, γιατί σε διαφορετική περίπτωση χάνουν το επίδομα ανεργίας και της επαναπρόσληψής τους από τις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς, ώστε να μην χάνουν μισθούς και ένσημα όπως φέτος.
  3. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γιατί αναγράφονται πολύ λιγότερες αίθουσες από τις πραγματικές στα σχολεία που έχουν αναλάβει να καθαρίζουν, με αποτέλεσμα να πληρώνονται λιγότερα (γιατί αποξημιώνονται με βάση τις αίθουσες), να υποχρεώνονται να πηγαίνουν σε πολλά σχολεία για να καλύψουν τον απαιτούμενο αριθμό αιθουσών, στα σχολεία να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα και στην πραγματικότητα κυριολεκτικά να «ξεπατώνονται»
  4. Τέθηκε η ανάγκη πλήρους και δημόσιων διευκρινήσεων σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων έργου, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα εξαιτίας των πολλών και διαφορετικών συμβάσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία του δήμου της Αθήνας

  Από την πλευρά της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα τέθηκε με σαφήνεια ότι όλα αυτά τα ζητήματα είναι αποτέλεσμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας και αναδείχτηκε η ανάγκη να γίνει μόνιμο όλο το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων του δήμου.

  Ο Γενικός Γραμματέας, σχετικά με τα δύο πρώτα αιτήματα, «πέταξε το μπαλάκι» στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτά αποτελούν θέματα του υπουργείου εσωτερικών, για τα οποία πρέπει να νομοθετήσει. Τοποθετήθηκε ότι από την πλευρά του δήμου υπάρχει πρόθεση να ικανοποιηθούν και δεσμεύτηκε σχετικά με την παράταση των φετινών συμβάσεων ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ο δήμος μέσω των υπηρεσιών του θα το αιτηθεί επίσημα στο υπουργείο εσωτερικών για να ικανοποιηθεί.

  Σχετικά με το ζήτημα των αιθουσών, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η σωστή αποτύπωση ώστε αυτή να περιλαμβάνει όλες τις αίθουσες διδασκαλίας (τμήματα / ένταξη / ΖΕΠ / πληροφορική / ολοήμερο) όπως αυτή καταγραφόταν και πέρσι, ενώ για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων με σύμβαση έργου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν έχουν συγκεκριμένο ωράριο και ότι η καθαριότητα του αριθμού των αιθουσών για τις οποίες αποζημιώνονται, καθώς και των αντίστοιχων κοινόχρηστων χώρων μία φορά την ημέρα, αποτελεί υποχρέωσή τους.

  Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε! Αγωνιζόμαστε για τη μονιμοποίηση του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες και για την κατάργηση της ρατσιστικής διάταξης που αποκλείει τις/ους ματανάστ(ρι)ες καθαριστ(ρι)ες από αυτές τις προσλήψεις, ενώ αυτές/οι εργάζονται τόσα χρόνια στα σχολεία της πόλης.

  Θα υπερασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των μεταναστ(ρι)ών στη σταθερή εργασία!

  Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης καθώς και τα σωματεία τους στους δήμους, την εκπαίδευση, την υγεία, τους συλλόγους γονέων, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ, την ΟΕΝΓΕ, την ΑΔΕΔΥ να συνεχίσουμε τον αγώνα.

  Τίποτα λιγότερο από την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών

  Μονιμοποίηση τώρα με έναν νόμο όλων των συμβασιούχων καθαριστ(ρι)ών χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ