Μεγαλειώδης ήταν η διαδήλωση στην Αθήνα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πολλές χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, συνταξιούχοι, οικογένειες με μικρά παιδιά, πλημμύρισαν τους δρόμους.

Επιβλητικά ήταν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στην κεφαλή της πορείας.

Ακολουθούσαν τα πανό των εκπαιδευτικών σωματείων, μιας σειράς ακόμα εργατικών συνδικάτων και σχημάτων και οργανώσεων από το σύνολο της Αριστεράς.

Μαζικότατα ήταν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα οποία κυριαρχούσε το σύνθημα “Δεν υπάρχει δρόμος κοινοβουλευτικός, ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός”. Το ΣΕΚ και η Εργατική Αλληλεγγύη καλούσαν στην ανατροπή της κυβέρνησης της φτώχειας, του πολέμου, του ρατσισμού και του σεξισμού, προβάλλοντας την εναλλακτική της εργατικής δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Το “Μία μόνο λύση επανάσταση” κέρδιζε το χειροκρότημα από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Εκεί διαδήλωσαν μια σειρά σωματεία κι εργατικά σχήματα από τα νοσοκομεία, τα υπουργεία, τους καλλιτέχνες, τον επισιτισμό. Καθώς και η ΚΕΕΡΦΑ με πρόσφυγες/ισσες από το Ιράν, το Κονγκό, τη Γουινέα κι άλλες χώρες.

Για πολλές ώρες όλο το κέντρο ήταν στα χέρια των διαδηλωτών/τριών, σε μια πορεία που πήρε τη σκυτάλη από την επιτυχημένη Γενική Απεργία της 9 Νοέμβρη κι έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και το σύστημα που υπηρετεί.

Ρεπορτάζ: Λένα Βερδέ

Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης/Εργατική Αλληλεγγύη

www.ergatiki.gr

www.sekonline.gr

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ