Τις εργοδότριες εταιρείες να προβούν σε άμεση παύση των εργασιών και να μην παίζουν στην ρουλέτα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά καλεί το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την πρώτη κοντέινερ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από το πρωί της Κυριακής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ από την Παρασκευή είχε ενημερώσει με σχετικό Δελτίο Τύπου τις εργοδότριες εταιρείες για την επικείμενη κακοκαιρία και είχε επιστήσει την προσοχή στις εργοδότριες εταιρείες για την λήψη των απαραίτητων προληπτικών και οργανωτικών μέτρων, ώστε να προφυλαχθεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Επιπλέον, είχαμε εγκαίρως επιστήσει την προσοχή στις εργοδότριες εταιρείες για να προβαίνουν σε παύση εργασιών όταν προκύπτει κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων- εξαιτίας της έντασης των καιρικών φαινομένων.

Επειδή οι συνθήκες αυτές αυτονόητα και αυταπόδεικτα εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στις προβλήτες του λιμανιού, εργοδότριες εταιρείες να προβούν σε άμεση παύση των εργασιών. Τα χιλιάδες στοιβαγμένα κοντέινερς ανάμεσα και κάτω από τα οποία εργαζόμαστε, δεν είναι επιτραπέζιο παιχνίδι».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ