More

  Κρύβονται ξανά πίσω από τους υγειονομικούς για την τραγωδία με τις ΜΕΘ

  Κρύβονται ξανά πίσω από τους υγειονομικούς για την τραγωδία με τις ΜΕΘ

  Εκτέθηκε για πολλοστή φορά ο Γιάννης Οικόνομου σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας απαντώντας σε ερωτήσεις για τη διαφορετική από το αφήγημα της κυβέρνηση πραγματικότητα, που δίνουν εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ECDC. Από αύριο η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

  Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως «λεφτά υπάρχουν» για τους λίγους ευνοούμενους αλλά όχι για τους «ήρωες» του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τους οποίους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεφύλασσε νέα προσβολή ρίχνοντας τους την ευθύνη για την… επιλογή των διασωληνώσεων την ώρα που οι μονάδες εντατικής θεραπείες είναι γεμάτες.

  Απαντώντας σε ερώτηση για τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ τα όσο τραγικά βιώνουν -εδώ και πολύ καιρό- οι υγειονομικοί ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «κάθε κλίνη που προστίθεται στο ΕΣΥ λειτουργεί με βάση τα πρωτόκολλα, τις τεχνικές προδιαγραφές που αποφασίζουν και εγκρίνουν κάθε φορά οι αρμόδιοι» και πως «η απόφαση για το ποιος και πότε διασωληνώνεται είναι μία απόφαση, που παίρνεται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια από τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την ευθύνη να την πάρουν».

  «Όταν κάποιος διασωληνώνεται γίνεται αμέσως προσπάθεια εύρεσης ΜΕΘ, είτε στο νοσοκομείο που πηγαίνει είτε σε άλλη διαθέσιμη κλίνη. Για να μεταφερθεί θα πρέπει να είναι εφικτή και η δυνατότητα. Και αυτό αποφασίζεται από τους αρμόδιους επιστήμονες» πρόσθεσε.

  Δεν μπόρεσε φυσικά να μην παραδεχτεί πως υπάρχουν αναμονές για ένα κρεβάτι. «Υπάρχουν στοιχεία για 30, 40, 80 αναμονές ανά ημέρα, αντίστοιχες με τα προηγούμενα χρόνια όταν δεν είχαμε πανδημία. Είμαστε σε ένα καθεστώς πίεσης» είπε για να προσθέσει ότι «όσο κάποιος συμπολίτης μας είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ φροντίζουμε να είναι με τρόπο αποτελεσματικό και προστατευτικό της υγείας και της ζωής του».

  Όταν δε κλήθηκε να σχολάσει τη διαφορετική πραγματικότητα, την οποία κατέγραψε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων κατατάσσοντας τη χώρα μας σε αυτές που βρίσκονται στη μεγαλύτερη κατηγορία ανησυχίας, ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε ξανά καθησυχαστικός αναφέροντας ότι οι εμβολιασμοί τώρα αυξάνονται και εκτιμώντας ότι δεν είμαστε μακριά από τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμών.

  Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση επανέλαβε τα ψέματα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, για πλήρως ανταποκρινόμενη στα επιδημιολογικά δεδομένα διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και έστρεψε τα βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για «εμπόριο φόβου και καταστροφολογίας αδυνατώντας να κατανοήσει την αλληλεξάρτηση των κρίσεων».

  Από αύριο η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών
  Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως από αύριο ξεκινά η διαδικασία επίταξης, και όπως κι ο υπουργός Υγείας το πρωί, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για τους εμβολιασμένους επαναλαμβάνοντας πως τα όποια μέτρα θα αφορούν τους όσους δεν κάνουν το εμβόλιο, «το αποτελεσματικότερο που έχουμε απέναντι στον ιό και την τη σοβαρή νόσηση». «Η άρνηση εμβολιασμού και μη τήρηση των μέτρων, υπονομεύει το χώρο, το μόχθο και το αποτέλεσμα» σημείωσε.

  Ενώ σαν να μην υπήρξε το πολύμηνο λοκντάουν ο κ. Οικονόμου, ισχυρίστηκε ότι η πολιτική στήριξης για το ΕΣΥ είναι εφικτή επειδή η κυβέρνηση φρόντισε να προχωρήσει έγκαιρα στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, λέγοντας επίσης πως «για να στηρίξουμε το ΕΣΥ, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις πρέπει η χώρα να είναι ανοιχτή, η οικονομία να λειτουργεί, να παράγεται πλούτος»

  «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει περίκλειστη, με εξαιρέσεις, ες αεί. Για την στήριξη του ΕΣΥ και την αντίσταση στην πανδημία απαιτούνται οικονομικοί πόροι. Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, που αποτελούν σε ένα τους κομμάτι παράπλευρες συνέπειες της πανδημίας, απαιτείται μια οικονομία σε λειτουργία και επίσης χρειάζονται οικονομικοί πόροι» είπε.

  efsyn.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ