Πλημμύρισε ασφυκτικά ο δρόμος έξω από το Υπουργείο Παιδείας από τη μαζική -τρίτη στη σειρά- κινητοποίηση καλλιτεχνών, σπουδαστών, εργαζόμενων και μαθητών, την Τρίτη 10/1. Στάση εργασίας είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.

Το Προεδρικό Διάταγμα που ακυρώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών εξισώνοντάς τα με απολυτήρια Λυκείου έχει ξεσηκώσει όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο, που γυρίζει μπούμερανγκ την νέα επίθεση της κυβέρνησης.

Όχι μόνο απαιτεί την ακύρωση του ΠΔ85/2022, αλλά κλιμακώνει διεκδικώντας ταυτόχρονα Δημόσια Τριτοβάθμια Ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο Ελεύθερο Θέατρο, πιάνοντας το νήμα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις την περίοδο της πανδημίας.

Με πανό συμμετείχαν σύλλογοι σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών, η ΠΟΘΑ, το ΣΕΗ, το ΣΕΧΩΧΟ και πολλά ακόμα καλλιτεχνικά σωματεία, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των καλλιτεχνικών σχολείων με μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως του Κερατσινίου-Δραπετσώνας που κατέβηκε με δύο πούλμαν.

Η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών κατέβηκε με πανό “Η Τέχνη δεν είναι εμπόρευμα” και μοίρασε μαζικά την προκήρυξή της που καλεί σε απεργιακή κλιμάκωση και όχι αναμονή.

Φωτό: Τάσος Αναστασιάδης / Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

www.ergatiki.gr

www.sekonline.gr

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ