«Δεν θα αφήσουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα να περάσει έτσι!», τονίζουν εργατικά Σωματεία της Καβάλας για το εργατικό δυστύχημα με τον νεκρό εργάτη στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων («Λιπάσματα Καβάλας») στη Ν. Καρβάλη.

Τα Σωματεία Καβάλα Όιλ «Το βαρέλι»Εργαζομένων Βιομηχανίας Φωσφορικών ΛιπασμάτωνΕμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλαςεργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Καβάλας και ΘάσουΟικοδόμων ΚαβάλαςΓάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Εργαζομένων στην «Ροδόπη»Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΚαβάλαςΕΛΜΕ Καβάλας και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις Καβάλας προχωρούν αύριο Πέμπτη 22 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. σε παρέμβαση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και παράλληλα καλούν σε συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καβάλας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν: «Στο εργοστάσιο των λιπασμάτων την Τετάρτη 21/12 σκοτώθηκε συνάδελφος. Εκφράζουμε τον βαθύ μας πόνο και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους τους συναδέλφους του στα λιπάσματα.

Οι φορείς και τα σωματεία της πόλης έχουμε καταγγείλει πολλές φορές τις συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις, την κατάσταση που έχει επιβληθεί από την εργοδοσία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, το καθεστώς της εργολαβοποίησης, την απουσία ουσιαστικών ελέγχων, τους κινδύνους για το περιβάλλον, την υγεία, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Πρόκειται για την ίδια εργοδοσία που, για να προωθήσει όλες αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, έχει πετάξει από το εργοστάσιο έμπειρο δυναμικό, με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Που δεν εκτελεί δικαστικές αποφάσεις που την καταδικάζουν.

Η κυβέρνηση έχει βαριά ευθύνη. Ο κ. Χατζηδάκης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν ενημερωθεί προσωπικά για το πλήθος των παρένθετων εταιρειών και τον τρόπο που αυτές λειτουργούν το εργοστάσιο. Δυστυχώς όμως ο Λαυρεντιάδης και τα συμφέροντα του είναι πάνω από όλους και ολα… και έτσι αφήνεται στα πλαίσια της “επενδυτικής ελευθερίας” να λειτουργεί με παρένθετες εταιρείες, να χρωστάει όπου θέλει, να διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας, να αξιοποιεί τους νόμους για τις ομαδικές απολύσεις, να συγκαλύπτει εργατικά ατυχήματα.

Δεν θα αφήσουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα να περάσει έτσι!».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ