More

  Καύσωνας διαρκείας! ΠΕΝΕΝ: “Δεν κάνουμε καμιά εργασία σε εξωτερικούς χώρους και εσωτερικούς που δεν κλιματίζονται”

  Σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις της ΕΜΥ, η χώρα μας από σήμερα και τουλάχιστον έως την επόμενη Παρασκευή, θα βρεθεί σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα με θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς.

  Με αφορμή αυτό το γεγονός, η ΠΕΝΕΝ ανακοινώνει προς όλα τα μέλη της σε όλους τους τύπους των πλοίων, να απόσχουν από οποιαδήποτε εργασία η οποία εκτελείται σε εξωτερικούς χώρους (καταστρώματα – σκαλωσιές – συντήρηση κ.λπ).

  Το ίδιο ισχύει και για εργασίες σε εσωτερικούς χώρους που δεν κλιματίζονται.

  Εξαίρεση αποτελεί η εκτέλεση των φυλακών, οι εργασίες για την φόρτωση – εκφόρτωση οχημάτων στα Ε/Γ-Ο/Γ ή Ο/Γ πλοία καθώς και οι αναγκαίοι καθαρισμοί και πλυσίματα στα γκαράζ των πλοίων.

  Υπογραμμίζουμε ότι τα πληρώματα, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, στην συντριπτική πλειοψηφία των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες δουλειάς όπως είναι η εντατικοποίηση, η υπερεργασία, τα εξοντωτικά ωράρια δουλειάς, η καταστρατήγηση των ωρών εργασίας – ανάπαυσης και το χειρότερο όλων δεν τους καταβάλλονται και οι δεδουλευμένες υπερωρίες!!

  Αυτό αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες του ΥΕΝ και των Λιμενικών (μαζί και της ΠΝΟ) για το καθεστώς εργασιακής και γενικευμένης εφοπλιστικής παραβατικότητας που έχει καθιερωθεί στην επιβατηγό Ναυτιλία.

  Με την ευκαιρία αυτή κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ θα έχουν συνεχή παρακολούθηση στα πλοία για την αυστηρή τήρηση των κανόνων αποφυγής και έκθεσης των Ναυτεργατών στις επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τόπο μας εξαιτίας του καύσωνα.

  Επισημαίνουμε την ανάγκη οι αρμόδιες λιμενικές αρχές να πράξουν τα δέοντα από πλευράς ελέγχων, ενώ καλούμε την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων να διενεργεί τακτικά ελέγχους σε όλα τα πλοία για την εξασφάλιση της λειτουργίας των κλιματιστικών σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσει και αντίστοιχους ελέγχους στα γκαράζ των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων για τη σωστή λειτουργία των εξαεριστικών συστημάτων!

  Τέλος καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να μας ενημερώσουν άμεσα και έγκαιρα για οποιαδήποτε παρέκκλιση σημειωθεί στα προαναφερόμενα.

  Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Χανιά: Διώκεται πρόεδρος σωματείου λόγω συνδικαλιστικής δράσης

  Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καταγγέλλει τη δίωξη του προέδρου του σωματείου από μεγάλη αλυσίδα ψητοπωλείων, με πρόσχημα...

  Ο διπλός τρόπος για να δείτε τα ένσημά σας

  Χιλιάδες πολίτες ψάχνουν τρόπους για να βγουν στη σύνταξη. Για τον λόγο αυτό δίνουν σχεδόν μία σύνταξη...

  Νέο εργατικό ατύχημα στο Δ. Βύρωνα-Βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από κολώνα φωτισμού 

  Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Δήμο Βύρωνα το πρωί της 29ης Νοεμβρίου.Ειδικότερα, ώρα που οι εργαζόμενοι της...

  Νομοσχέδιο για την Υγεία: Κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί

  Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την...

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Χανιά: Διώκεται πρόεδρος σωματείου λόγω συνδικαλιστικής δράσης

  Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καταγγέλλει τη δίωξη του προέδρου του σωματείου από μεγάλη αλυσίδα ψητοπωλείων, με πρόσχημα τη διατάραξη της λειτουργίας του εστιατορίου, επειδή...

  Ο διπλός τρόπος για να δείτε τα ένσημά σας

  Χιλιάδες πολίτες ψάχνουν τρόπους για να βγουν στη σύνταξη. Για τον λόγο αυτό δίνουν σχεδόν μία σύνταξη σε εργατολόγους προκειμένου να τους συγκεντρώσουν τα...

  Νέο εργατικό ατύχημα στο Δ. Βύρωνα-Βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από κολώνα φωτισμού 

  Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Δήμο Βύρωνα το πρωί της 29ης Νοεμβρίου.Ειδικότερα, ώρα που οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού τοποθετούσαν χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό φωτιστικό στην...