More

  Καύσωνας διαρκείας! ΠΕΝΕΝ: “Δεν κάνουμε καμιά εργασία σε εξωτερικούς χώρους και εσωτερικούς που δεν κλιματίζονται”

  Σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις της ΕΜΥ, η χώρα μας από σήμερα και τουλάχιστον έως την επόμενη Παρασκευή, θα βρεθεί σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα με θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς.

  Με αφορμή αυτό το γεγονός, η ΠΕΝΕΝ ανακοινώνει προς όλα τα μέλη της σε όλους τους τύπους των πλοίων, να απόσχουν από οποιαδήποτε εργασία η οποία εκτελείται σε εξωτερικούς χώρους (καταστρώματα – σκαλωσιές – συντήρηση κ.λπ).

  Το ίδιο ισχύει και για εργασίες σε εσωτερικούς χώρους που δεν κλιματίζονται.

  Εξαίρεση αποτελεί η εκτέλεση των φυλακών, οι εργασίες για την φόρτωση – εκφόρτωση οχημάτων στα Ε/Γ-Ο/Γ ή Ο/Γ πλοία καθώς και οι αναγκαίοι καθαρισμοί και πλυσίματα στα γκαράζ των πλοίων.

  Υπογραμμίζουμε ότι τα πληρώματα, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, στην συντριπτική πλειοψηφία των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες δουλειάς όπως είναι η εντατικοποίηση, η υπερεργασία, τα εξοντωτικά ωράρια δουλειάς, η καταστρατήγηση των ωρών εργασίας – ανάπαυσης και το χειρότερο όλων δεν τους καταβάλλονται και οι δεδουλευμένες υπερωρίες!!

  Αυτό αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες του ΥΕΝ και των Λιμενικών (μαζί και της ΠΝΟ) για το καθεστώς εργασιακής και γενικευμένης εφοπλιστικής παραβατικότητας που έχει καθιερωθεί στην επιβατηγό Ναυτιλία.

  Με την ευκαιρία αυτή κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ θα έχουν συνεχή παρακολούθηση στα πλοία για την αυστηρή τήρηση των κανόνων αποφυγής και έκθεσης των Ναυτεργατών στις επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τόπο μας εξαιτίας του καύσωνα.

  Επισημαίνουμε την ανάγκη οι αρμόδιες λιμενικές αρχές να πράξουν τα δέοντα από πλευράς ελέγχων, ενώ καλούμε την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων να διενεργεί τακτικά ελέγχους σε όλα τα πλοία για την εξασφάλιση της λειτουργίας των κλιματιστικών σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσει και αντίστοιχους ελέγχους στα γκαράζ των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων για τη σωστή λειτουργία των εξαεριστικών συστημάτων!

  Τέλος καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να μας ενημερώσουν άμεσα και έγκαιρα για οποιαδήποτε παρέκκλιση σημειωθεί στα προαναφερόμενα.

  Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Νοσοκομεία: Ξεκινούν συνεργασίες με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

  Πώς θα γίνει η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες μετά τις δεύτερες κάλπεςΞεκινούν μετά τις εκλογές...

  Νέα ψηφιακά εργαλεία από το υπουργείο Ναυτιλίας για την εξυπηρέτηση ναυτικών χωρίς φυσική παρουσία

  Στη δημιουργία τριών νέων ψηφιακών εργαλείων, που αφορούν την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά, αλλά και την...

  Δύο διανομείς τραυματίστηκαν σε τροχαία την Κυριακή

  Δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» με διανομείς σημειώθηκαν την Κυριακή σε Λαύριο και Κερατέα.Στο Λαύριο, στην κεντρική πλατεία το πρωί της Κυριακής, συγκρούστηκε...

  Στάσεις εργασίας αύριο για τις απολύσεις 121 εργατών της «CROWN CAN» στην Πάτρα

  Στην προκήρυξη τετράωρων στάσεων εργασίας αύριο Τρίτη, από μία σε κάθε βάρδια, στο εργοστάσιο της «CROWN HELLAS-CAN»...

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Νοσοκομεία: Ξεκινούν συνεργασίες με τους ιδιώτες μετά τις εκλογές – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

  Πώς θα γίνει η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες μετά τις δεύτερες κάλπεςΞεκινούν μετά τις εκλογές οι συνεργασίες των νοσοκομείων με τους ιδιώτες...

  Νέα ψηφιακά εργαλεία από το υπουργείο Ναυτιλίας για την εξυπηρέτηση ναυτικών χωρίς φυσική παρουσία

  Στη δημιουργία τριών νέων ψηφιακών εργαλείων, που αφορούν την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση ναυτικών και πολιτών χωρίς φυσική...

  Δύο διανομείς τραυματίστηκαν σε τροχαία την Κυριακή

  Δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» με διανομείς σημειώθηκαν την Κυριακή σε Λαύριο και Κερατέα.Στο Λαύριο, στην κεντρική πλατεία το πρωί της Κυριακής, συγκρούστηκε αυτοκίνητο με το μηχανάκι του διανομέα, ενώ...