Η επίσχεση εργασίας, οι μαζικές απολύσεις και η απόλυση ολοκλήρου του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας εκδικάζονται την Τρίτη 28 Φλεβάρη στα δικαστήρια Καβάλας. 

Σωματεία και μαζικοί φορείς της Καβάλας καλούν σε κινητοποίηση τις 9 π.μ. στα δικαστήρια απαιτώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στα πετρέλαια, να επιστρέψουν κανονικά στην δουλειά τους με Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Καμιά απόλυση, καμιά συνδικαλιστική δίωξη. Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά.

Συγκεκριμένα, στην συγκέντρωση καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil  «Τo  Βαρέλι», το Σωματείο Εργαζομένων ΒΦΛ, το Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού Καβάλας – Θάσου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αν. Μακεδονίας – Θράκης, το ΝΤ Καβάλας ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Καβάλας, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Καβάλας – Δράμας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ Καβάλας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΒΦΛ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Πολιτικών Συνταξιούχων και ο Σύλλογος Γυναικών.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν: 

«Σύσσωμος ο λαός της πόλης, οι εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς, τα σωματεία και οι φορείς, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, δίνουμε το παρόν έξω από τα δικαστήρια στις 28/2/2023. Η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, των μαζικών απολύσεων και των συνδικαλιστικών διώξεων, πρέπει να βρει τοίχο απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους! 

Ο αγώνας των εργαζομένων στα πετρέλαια, είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους! Η αλληλεγγύη μας και η κοινή μας συμπόρευση είναι όπλο στα χέρια μας.

Η ENERGEAN αφού πήρε 100 εκατομμύρια ευρώ δάνειο με εγγυητή το ελληνικό κράτος, προχώρησε σε απολύσεις, σε αλλαγές των συμβάσεων των εργαζομένων στα πετρέλαια. Αυτό θέλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Διαλυμένους μισθούς, εξαφανισμένα εργατικά δικαιώματα, σακατεμένους εργάτες, διαλυμένα σωματεία ή σωματεία που να ελέγχονται από αυτούς! Την στιγμή που οι εργαζόμενοι στα σπίτια μας πληρώνουμε χρυσάφι το ρεύμα, το πετρέλαιο,  η τιμή του φυσικού αερίου έχει εκτοξευθεί, στα νέα σχέδια εκατοντάδων εκατομμυρίων ακούγονται για επενδύσεις που αφορούν τους επιχειρηματικούς ομίλους σαν την ENERGEAN. Για τον λαό όμως υπάρχει μόνο ενεργειακή φτώχεια. 

Με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα εργοστάσια των πετρελαίων και των λιπασμάτων, υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια, την υγεία, το περιβάλλον, χωρίς το έμπειρο, εξειδικευμένο προσωπικό. Είχαμε άλλωστε  τα πρόσφατα παραδείγματα της φωτιάς στην δεξαμενή πετρελαίου στις εγκαταστάσεις της ENERGEAN. Θρηνήσαμε τον συνάδελφο μας στα Λιπάσματα πριν από 2 μήνες! Αγωνιζόμαστε για τις δικές μας ανάγκες! Κόντρα στον φόβο, την τρομοκρατία και την μοιρολατρία».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ