Εκδικητική και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο την απόλυση εργαζόμενου από το πτηνοσφαγείο της «ΠΙΝΔΟΣ», στα Γιάννενα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο εργάτης απολύθηκε παράνομα και εκδικητικά την Πρωτοχρονιά του 2021 επειδή απέργησε στην πανεργατική απεργία 26 Νοέμβρη 2020, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργατών καθώς τα πτηνοσφαγεία της πόλης, με ευθύνη της εργοδοσίας, τις πλάτες των κρατικών αρχών και του εργοδοτικού σωματείου, είχαν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού με δεκάδες κρούσματα.

Το δικαστήριο αποφάσισε την οριστική επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, να γυρίσει πίσω στο πόστο που ήταν πριν την απόλυση και να αποζημιωθεί για τους μήνες που δεν δούλεψε. «Ακόμα και αυτά τα αστικά δικαστήρια, που ξέρουμε τον ρόλο τους, αναγκάστηκαν κάτω από την πίεση των συνδικάτων και παρά τις μεθοδεύσεις και τις συκοφαντίες της εργοδοσίας να βγάλουν αυτή την απόφαση, αποδεικνύει ότι μπροστά στην οργάνωση, τη στήριξη, την αποφασιστικότητα των εργατών, κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

«Είναι άλλη μια κατάκτηση όλων μας που μας κάνει πιο δυνατούς!», σημειώνει και προσθέτει:

«Όσο και αν οι καπιταλιστές φαίνονται στα μάτια των εργατών τους παντοδύναμοι, ένας και μόνο οργανωμένος εργάτης που διεκδικεί θα είναι πάντα ο φόβος και ο τρόμος τους. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι ο ένας, είναι το δίκιο των πολλών που μπορεί να συσπειρώσει την πλειοψηφία των εργατών και γι’ αυτό θα κάνουν τα πάντα για να τον ξεφορτωθούν, να τον εξοντώσουν ακόμα και με αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Οι εργάτες της “ΠΙΝΔΟΥ” που δεν αμφέβαλαν στιγμή για το συνάδελφό τους, δε συμμερίστηκαν ποτέ τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς της εργοδοσίας, πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτή την εξέλιξη.

Γιατί αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι πέρασαν την περίοδο της πανδημίας από τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, από τις εξοντωτικές για αυτούς και τις οικογένειές τους συνθήκες που τους επέβαλαν. Γιατί ανεξάρτητα από το πόσοι πήραν την απόφαση να διαμαρτυρηθούν με τη συμμετοχή τους στην απεργία, ξέρουν ότι ο συνάδελφός τους έκανε αυτό που έπρεπε, αυτό που και οι ίδιοι ήθελαν να κάνουν.

Δεν έκανε αυτό που έπρεπε η πλειοψηφία του εργοδοτικού σωματείου της “ΠΙΝΔΟΥ. Δεν τον υπερασπίστηκε, τον άφησε έρμαιο στα χέρια της εργοδοσίας στην προσπάθεια να τον εξοντώσουν για να απαλλαχτούν από αυτόν και από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους κάθε εργάτη. Έστω και τώρα οφείλει να υπερασπιστεί τον συνάδελφο, την απόφαση, το αυτονόητο δικαίωμα των εργατών να μάχονται για τα δικαιώματά τους.

Τώρα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ποιους πρέπει να εμπιστευόμαστε και ποιους να βάζουμε στην άκρη στον αγώνα μας για ζωή, για δουλειά με δικαιώματα. Για ΣΣΕ με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς. Για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Στον αγώνα για να μην πάρουν τα σπίτια μας τα διάφορα “κοράκια”».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ