Υποχρέωσαν τις κοπέλες να βγάλουν σχεδόν όλα τους τα ρούχα, εκτός από τα εσώρουχα

Έρευνα, μετά τις καταγγελίες υποψηφίων για απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις για πρόσληψή τους από την αεροοπορική εταιρία Kuwait Airways, ξεκίνησε η Επιθεώρηση Εργασίας της Ισπανίας.

Οι κοπέλες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της elDiario.es, έμειναν άναυδες όταν τους ζητήθηκε να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους, να σηκώσουν τα πουλόβερ και τις φούστες τους και να μείνουν με τα εσώρουχά τους, προκειμένου ο υπεύθυνος προσλήψεων να… τσεκάρει το σώμα τους, για να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες για τη θέση της αεροσυνοδού.

Η ισπανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι το απαράδεκτο περιστατικό έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο στην Ισπανία, τον περασμένο Νοέμβριο και ότι η εταιρεία Meccti, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία πρόσληψης προσωπικού καμπίνας, είναι αυτή που διενεργούσε τις συνεντεύξεις για λογαριασμό της Kuwait Airways.

«Η κοπέλα που ήταν η πρώτη συνεντευξιαζόμενη βγήκε με δάκρυα στα μάτια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την υποχρέωσαν να βγάλει σχεδόν όλα της τα ρούχα, εκτός από τα εσώρουχα. Ήταν η πρώτη της συνέντευξη για δουλειά. Βγήκαν και οι άλλες και είπαν το ίδιο. Δυσκολεύτηκα να το πιστέψω, σοκαρίστηκα. Αλλά δεν υπερέβαλαν», περιγράφει μία από τις κοπέλες στην elDiario.es.

Μία ακόμη κοπέλα σημειώνει ότι αεροσυνοδοί «κόπηκαν» γιατί είχαν ουλές, σημάδια εκ γενετής, τατουάζ, ή επειδή απλά δεν άρεσε το δέρμα ή το χαμόγελό τους. Άλλη υποψήφια αποκάλυψε ότι τη ρώτησαν αν είναι διατεθειμένη να χάσει βάρος.

Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων και αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα κατά της εν λόγω εταιρείας.

Η Kuwait Airways σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν μπορεί να συγχωρήσει καμία διαδικασία που ταπεινώνει ή υποβιβάζει οποιοδήποτε άτομο.

«Η Kuwait Airways, τα τελευταία πέντε χρόνια, χρησιμοποιεί την ίδια υπηρεσία πρόσληψης πληρώματος καμπίνας που έχει χρησιμοποιήσει το 90% των αεροπορικών εταιρειών της περιοχής. Ως αεροπορική εταιρεία υψηλής αξιοπιστίας, απασχολεί άτομα από όλο τον κόσμο τα 68 χρόνια από την ίδρυσή της. Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι αερογραμμές Kuwait Airways δεν μπορούν να συγχωρήσουν καμία διαδικασία που ταπεινώνει ή υποβιβάζει οποιοδήποτε άτομο».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ