Το 2004 λειτούργησε σύστημα τηλεδιοίκησης – Μετά πολλές μικρές εργολαβίες δεν υλοποιήθηκαν ή δεν τήρησαν τις προδιαγραφές ακυρώνοντας το σύστημα

Τα «σημεία και τέρατα» της διασπάθισης δημόσιου χρήματος από εργολάβους εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών περιέγραψε μιλώντας στο Open ο συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτής μηχανοδηγών Νίκος Τσουρίδης.

«Το 2004 κάναμε δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα με 200 χλμ./ώρα, εγώ ως εκπαιδευτής είχα φτάσει τα 210 χλμ./ώρα, γιατί οι μηχανές και οι γραμμές ήταν καινούργιες και για ένα διάστημα λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, σε ορισμένα κομμάτια της γραμμής. Τότε, δεν ήταν όλη για 200 χλμ./ώρα, ήταν σε ορισμένα τμήματα, το Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, κάποια μέχρι Λάρισα», είπε ο κ. Τσουρίδης, αναφερόμενος στην περίοδο που πρόσκαιρα υπήρξε λειτουργική εγκατάσταση συστήματος τηλεδιοίκησης σε τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ακολούθως «η τηλεδιοίκηση σταμάτησε γιατί κάθε 2 χλμ. ανέθεταν σε ένα εργολάβο να κάνει συγκεκριμένο έργο. Αυτός δεν το τελείωνε ποτέ. Οι προδιαγραφές που είχαν τεθεί δεν τηρούντο. Στο τέλος, πολλές εταιρείες πτώχευαν. Και πήγαινε τώρα εσύ να τους βρεις, πού είναι…» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, «τα συστήματα που είχαν βάλει πάνω στη γραμμή, τα συστήματα στις αμαξοστοιχίες, τις μηχανές, τα ηλεκτρικά desiro, δεν συμβάδιζαν μαζί τους, δεν διαβάζει το ένα το λογισμικό του άλλου … Προμηθευτήκαμε το 20000 ένα σύστημα που δεν δούλεψε ποτέ … Έχουμε 2023 και για να ξαναδουλέψει αυτό το σύστημα, να έχουμε ασφαλή κυκλοφορία, πρέπει να βάλουμε καινούργιο, φτου κι από την αρχή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ