More

    Ιταλία-πυρκαγιά στο εργοστάσιο χημικών 3V Sigma στο Πόρτο Μαργκέρα (Βίντεο)

    Χθες το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοστάσιο χημικών 3V Sigma στο Πόρτο Μαργκέρα (VE). Η τοξικότητα του  νέφους δεν έχει ακόμη επαληθευτεί. Στο εργοστάσιο υπήρχαν καταγγελίες συνδικαλιστικών  λόγω επισφαλών συνθηκών ασφαλείας.


    Είναι 10:15 , σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ακετόνης, που βρίσκεται στην πετροχημική περιοχή του βιομηχανικού κέντρου του Porto Marghera, συμβαίνει μια ισχυρή έκρηξη. Η πυρκαγιά προκαλεί μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού, ορατή στον ουρανό για αρκετές ώρες. Οι πολίτες ολόκληρης της επαρχίας καλούνται από τις αρχές να μείνουν στο σπίτι και να κλείσουν τα παράθυρα.

    Στις 12:15, στη φωτιά πέφτουν τελικά  30 μονάδες πυροσβεστών που έσπευσαν στο τόπο.  Από τους 40 εργαζόμενους που ήταν παρόντες κοντά στη στιγμή της έκρηξης, 6 τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βερόνα. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην τοποθεσία έχουν εντοπίσει το επίκεντρο της έκρηξης σε δεξαμενή .

    Εν τω μεταξύ, η έρευνα  για την τοξικότητα του αέρα συνεχίζεται . Οι βροχές χθες το πρωί, που σημειώθηκαν σε γειτονικές περιοχές της επαρχίας, προκαλούν επίσης ανησυχία, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στο έδαφος και στα υπόγεια ύδατα. Η πυροσβεστική υπηρεσία εκτιμά ότι η επίπτωση από τις εκπομπές αφορούσε την περιοχή εντός δύο χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.

    Το εργοστάσιο στο οποίο έλαβε χώρα αυτή η τραγωδία –  ανήκει στην 3V Sigma, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή ενδιάμεσων στοιχείων για τη μεγάλη χημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης, στην πραγματικότητα, της ακετόνης. Στην Ιταλία διαθέτει τρία εργοστάσια, δύο στο Μπέργκαμο εκτός από εκείνο του Πόρτο Μαργκέρα, με συνολικά 300 υπαλλήλους. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία είχε ήδη πολλές καταγγελίες από εργαζομένους και συνδικάτα λόγω έντασης εργασίας και επισφαλών συνθηκών ασφάλειας. Τον περασμένο Ιούλιο, η Femca-Cisl, μια ένωση που ασχολείται με τον χημικό και ενεργειακό τομέα, διαμαρτυρήθηκε για την επιβολή υπερωριών, με αλλαγές που ξεπέρασαν ακόμη και δώδεκα ώρες. ένα μέτρο που, σύμφωνα με το γενικό σχέδιο, έπρεπε να αντισταθμίσει την έλλειψη νέων προσλήψεων.

    Ένα κεντρικό σημείο στα αιτήματα της 24ωρης απεργίας που κλήθηκε στις 10 Ιουλίου καταλήφθηκε από το ζήτημα της ασφάλειας. Ορισμένες περιοχές του εργοστασίου δεν ήταν καλά φωτισμένες, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πλένουν προσωπικά τις φόρμες τους και να παραμελήσουν τις πυροσβεστικές γραμμές. Υπό το φως όλων αυτών των προβλημάτων, το χθεσινό ατύχημα σίγουρα δεν μπορεί να εκπλήξει. Ο δήμαρχος Brugnaro ελαχιστοποιεί και αποκλείει σοβαρούς κινδύνους για τον πληθυσμό, ενώ ο Gianfranco Bettin, πρόεδρος του δήμου Marghera, καταγγέλλει μια ακόμη καταγγελθείσα καταστροφή

    Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σενάριο  επιθετικού καπιταλισμού, το οποίο, προκειμένου να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους, είναι διατεθειμένο να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων.

    Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας και η υγιεινή-υγειονομική προστασία δεν θα παραχωρηθούν, αλλά μπορούν να κατακτηθούν μόνο από τους ίδιους τους εργαζομένους, με μια αποφασιστική συνδικαλιστική δράση, που θα σπάσει για πάντα με τα συμφέροντα των αφεντικών .




    Πηγή : www.lavocedellelotte.it

    - Advertisement -spot_img

    Leave a reply

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ