Υπάρχουν 1.100 εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι από το εμβληματικό μέσο της Νέας Υόρκης που έκαναν απεργία αυτή την Πέμπτη για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Μετά από 20 μήνες διαπραγματεύσεων, η εταιρεία συνεχίζει να αρνείται να αποδεχτεί τα αιτήματα για αυξήσεις μισθών και επιδομάτων υγείας και συνταξιοδότησης, ενώ καταγγέλλει την επισφάλεια στην οποία υπόκεινται.

Περισσότεροι από 1.000 δημοσιογράφοι των New York Times ξεκίνησαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αφού το σωματείο The NewsGuild of New York και η διοίκηση της εφημερίδας δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Συγγραφείς και εκδότες, καθώς και άλλα μέλη του The NewsGuild of New York, έχουν δηλώσει ότι έχουν κουραστεί από τις διαπραγματεύσεις που έχουν καθυστερήσει από τότε που έληξε το τελευταίο τους συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2021.

Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι υπέγραψαν δέσμευση 24ωρης απεργίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου.

Οι New York Times αρνούνται να καταλήξουν σε συμφωνία με το συνδικάτο που απαιτεί μια νέα συμφωνία με καλύτερους μισθούς, υγειονομική κάλυψη και συνταξιοδότηση, σε μια χώρα όπου τόσο η υγεία όσο και η συνταξιοδότηση βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών.

Ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και μέρος της Τετάρτης, αλλά το βράδυ της Τετάρτης, η ένωση είπε μέσω Twitter ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Εκτός από ιστορική, η απεργία των εργαζομένων των New York Times είναι ένα τεράστιο παράδειγμα, γιατί είναι ένα εμβληματικό μέσο, ​​για όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο που υποφέρουν από επισφάλεια λόγω οι δουλειές τους.

Η ισχυρή διείσδυση των κοινωνικών δικτύων και των νέων τεχνολογιών πολλαπλασίασε τα καθήκοντα των δημοσιογράφων, την ίδια στιγμή που οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης άρχισαν να κάνουν χωρίς σταθερό προσωπικό εργαζομένων να προσλαμβάνουν μέσω πρακτικής άσκησης ή επισφαλείς συμβάσεις ή να πληρώνουν ατομικά για κάθε άρθρο. Αυτό συνεπάγεται επίσης την απώλεια επιτευγμάτων όπως παροχές υγείας ή συνταξιοδότησης, υπερωρίες κ.λπ.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ