Σε μία ιστορικών διαστάσεων συμφωνία κατέληξαν την Πέμπτη στην Ισπανία, κυβέρνηση, εργοδοτικές οργανώσεις και συνδικάτα.

Οι κοινωνικοί εταίροι και η εκτελεστική εξουσία ρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις στην Ισπανία για τα επόμενα χρόνια οριοθετώντας το βασικό πλαίσιο το οποίο αναιρεί πολλά από τα αντεργατικά μέτρα που είχε εισάγει η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος το 2012.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια ρύθμιση που λαμβάνει χώρα στην Ισπανία μετά από 30 χρόνια και η οποία χαιρετίστηκε τόσο από τους εργοδότες όσο και από τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Οι επιχειρήσεις, σημειωτέον, δεν χάνουν τις δυνατότητες ευελιξίας τους οποίους έτσι και αλλιώς απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οφείλουν όμως τις προσαρμόζουν σε πιο στενό χρονικό πλαίσιο έτσι ώστε να μην καθίστανται όμηροι οι εργαζόμενοι.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα καθοριστούν στη διαπραγμάτευση που θα λάβει χώρα μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 και η οποία αναμένεται να είναι σκληρή.

Μιλώντας για τη Συμφωνία, η Υπουργός Εργασίας και Αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Γιολάντα Ντίαθ έκανε λόγο για “μία ιστορική ημέρα για την Ισπανία αλλά και για τους Ισπανούς εργαζόμενους που παίρνουν πίσω τα δικαιώματά τους κάτι που θα φέρει βελτίωση στις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ