More

  Ισπανία : Burger King – όταν οι εργαζόμενοι αρρωσταίνουν , απολύονται !

  Ο Gyovannι ένας υπάλληλος παράδοσης από ένα κατάστημα αλυσίδων γρήγορου φαγητού που βρίσκεται στην Ταραγόνα, βγήκε για να πάρει μια παραγγελία και, αντί να επιστρέψει στο εστιατόριο, τον πήγαν στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα με την μοτοσικλέτα. Ήδη σε άδεια, τρεις εβδομάδες μετά το ατύχημα,  απολύθηκε για “κακή απόδοση” .

  Η Carla Castilla , εργαζόμενη του Burger King στην πόλη Torrelavega ,  απολύθηκε επειδή επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ,  Έτσι, στις 19 Μαΐου, περιμένοντας να κληθεί να μπει στο χειρουργείο, έλαβε ένα fax στο οποίο, όπως ο συνάδελφός της από την Tarragona, απολύθηκε για “κακή απόδοση”.

  Συνολικά, σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί στις επιτροπές των εργαζομένων, 26 εργαζόμενοι απολύθηκαν από τις περισσότερες  500 εγκαταστάσεις που έχει ο Burger King στην Ισπανία για τον ίδιο λόγο:  “Γνωρίζουμε μόνο τις απολύσεις που ήρθαν σε επαφή μαζί μας, αλλά φανταζόμαστε ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι και οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει τη διευθέτηση”, λέει ο Daniel Gómez , εργαζόμενος του Burger King και εκπρόσωπος του συντονιστή του ΚΟΑΟ.

  Υπήρξαν άνθρωποι με συμπτώματα κοροναϊού που δεν τόλμησαν να πάνε στο γιατρό για φόβο για την απώλεια “,

  Ο πόλεμος εναντίον των μη εγγεγραμμένων εργαζομένων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 στη Σεβίλλη , παρόλο που υπήρχε απειλή απεργίας από τις εργατικές επιτροπές και αυτό ανάγκασε την εταιρεία να υποχωρήσει .  “Πρόκειται για άδικες απολύσεις, αλλά η εταιρεία τις θέτει ως πειθαρχικές , σηματοδοτώντας έτσι την εργασιακή ζωή των έντιμων, αξιοπρεπών και συμμορφούμενων εργαζομένων που είχαν μόνο κακή τύχη λόγω αρρώστιας”, λέει η Mari Carmen Montero , εκπρόσωπος του CCOO και εργαζόμενος στο ένα Burger King από την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

  Προς το παρόν, όλοι οι απολυθέντες εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει μεμονωμένα την εταιρεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούν επαναπρόσληψη και σε άλλες, ότι η απόλυση είναι άδικη και καταχρηστική,  Το CCOO, εν τω μεταξύ, περιμένει τέσσερα ακόμη άτομα να απολυθούν για να φτάσουν τα 30, το ελάχιστο που επιτρέπεται από το νόμο για να συγκεντρώσει μια συλλογική αιτία και να αναφέρει μια μεταμφιεσμένη ERE.

  Οι διευθυντές δεν ήξεραν τίποτα

  Μια άλλη κοινή περίπτωση για όλες τις απολύσεις είναι ότι οι διευθυντές των εγκαταστάσεων δεν γνώριζαν τις απολύσεις . «Αυτός που με απολύει ή με ξέρει, γιατί ο διευθυντής μου με εκτίμησε πολύ και δεν θα με είχε απολύσει ποτέ», λέει η Ταμάρα, 32 ετών, μόνη της με δύο παιδιά της, που βλέπουν το μέλλον ως μαύρο μπροστά στην αβεβαιότητα της υγείας και της εργασίας του. .

  Το Burger King Spain SLU, το όνομα της εταιρείας με την οποία λειτουργεί η αλυσίδα fast food στην Ισπανία, ανήκει στον Gregorio Jiménez , επιχειρηματία από την Benidorm, ο οποίος διαθέτει περισσότερα από 500 εστιατόρια fast food σε όλη τη χώρα και απασχολεί περισσότερα από 10.500 εργαζόμενοι, πολλοί από αυτούς με μερική σύμβαση κάτω των 40 ωρών την εβδομάδα.

  Με πληροφορίες από https://laultimahora.es  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ