Στις 13/2/2023 όλο χαρά τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, ανάρτησαν Δελτία Τύπου (και προσωπικές καταχωρήσεις του κ. Πλεύρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για ΚΥΑ που προέβλεπε αυξήσεις και νέες ειδικότητες χορήγησης του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

Και από κοντά όλα τα πρόθυμα ΜΜΕ να χειροκροτούν με ενθουσιασμό την Κυβέρνηση. «Αυξήσεις έως 2400€/έτος» κραύγαζαν Υπουργείο και παπαγαλάκια για τους υγειονομικούς.

Και να και η επέκταση σε ειδικότητες, που το παίρνουν για πρώτη φορά, και να οι αυξήσεις των κονδυλίων.

Και ενώ η αντίστοιχη ΚΥΑ για τους Πυροσβέστες (για το δικό τους ανθυγιεινό) εκδόθηκε την επόμενη μέρα (14/2/2023), η ΚΥΑ για τους υγειονομικούς εξαφανίστηκε!!!

Πέρασε από τότε ένας μήνας!!! «Ούτε φωνή ούτε ακρόαση» για το μέλλον της!!!

Οι υποσχέσεις για την έκδοση του ΦΕΚ, πηγαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα, χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα.

Οι δικαιολογίες που ψελλίζει το “επιτελικό κράτος των αρίστων”, για τυχόν «διορθώσεις λαθών» όπως ενημέρωσε τη ΠΟΕΔΗΝ και το ΓΛΚ, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών.

Προφανώς η καθυστέρηση, είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εκλογές. Όπως ήταν και η ίδια η ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό. Από το πουθενά μια Δευτέρα του Φλεβάρη, μετά από 2 χρόνια σιωπής της Κυβέρνησης, με βάση την τότε απόφαση για εκλογές στις 9 Απρίλη.

Αφού οι εκλογές θα πάνε πιο μετά, η έκδοση της ΚΥΑ, με νέες κατηγορίες και ειδικότητες θα ακολουθήσει τον εκλογικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Έτσι, με το σχεδιασμό όπως φαίνεται πάμε για Μάη. Τις επόμενες μέρες έως αρχές Απρίλη θα πρέπει να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ με στόχο στη μισθοδοσία Μαΐου (κατανοητό..) να δοθούν οι όποιες αυξήσεις και τα αναδρομικά από 1/1/2023 (ελπίζουμε να τα καταφέρουνε…)

Έτσι, σύμφωνα με το Κυβερνητικό σχεδιασμό όπως αποτυπώνεται, μέρος των υγειονομικών θα πάει στη κάλπη με «γεμάτες τσέπες» (από 0,5€ έως 4€/την ημέρα) και οι υπόλοιποι δυστυχώς (όπως φαίνεται) με άδειες τσέπες, παρά τις αγωνιώδης προσπάθειες του “κομματικού μηχανισμού” να δώσει ψεύτικες ελπίδες.

Έτσι, για άλλη μια φορά, το “επιτελικό – κομματικό κράτος των αρίστων της ΝΔ” θα φανεί κατώτερο των περιστάσεων, αφού οι προεκλογικές εξυπηρετήσεις και σκοπιμότητες και οι «αλλαγές» όπως προκύπτουν από την αναθεώρηση του Ανθυγιεινού είναι πίσω από τη πραγματικότητα στην Υγεία.

Όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συμβολή όλων των υγειονομικών στην αντιμετώπιση της Πανδημίας και την επιβράβευση της κοινωνίας και δεν απαντά στο αίτημα των εργαζομένων, για διπλασιασμό του Ανθυγιεινού και επέκταση σε όλους τους Υγειονομικούς ανά κατηγορία.

Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρυτανεύσει η κοινή λογική…

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ