More

  ΕΒΟ Αιγίου: Αναστάτωση από απολύσεις εργαζομένων

  ΕΒΟ Αιγίου: Αναστάτωση από απολύσεις εργαζομένων

  Αβέβαιο δείχνει το μέλλον της ΕΒΟ Αιγίου μετά τις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται στο φως για το τοπικό εργοστάσιο παραγωγής όπλων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, από τη διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά συνολικά 36 απολύσεις «ενοικιαζόμενων» εργατοτεχνιτών, που απασχολούνταν εδώ και 4 χρόνια και θεωρούνται η «ατμομηχανή» του παραγωγικού τμήματος. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις του Σωματείου της ΕΒΟ Αιγίου. Η «Π» είχε αποκαλύψει τις κρίσιμες εξελίξεις , που σηματοδοτούν μια αντίστροφη μέτρηση της μονάδας Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία ενδεχομένως οδηγήσει σε «λουκέτο», αδρανοποίηση ή και ιδιωτικοποίηση των ΕΑΣ.

  Σενάρια «λουκέτου» και εισόδου ιδιωτών στην ΕΒΟ – Τι επιβεβαίωσε κυβερνητικό στέλεχος
  Περίεργα σενάρια αβέβαιου μέλλοντος, τα οποία προκύπτουν ωστόσο μέσα από επίσημες συζητήσεις μεταξύ επιτελών στα συναρμόδια υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών, έρχονται να σκεπάσουν, για ακόμα μία φορά, με «σύννεφα» την κρατική Ελληνική Βιομηχανία Όπλων Αιγίου, σε μία περίοδο που κυβερνώντες και διοικούντες υπόσχονται την παραγωγή του νέου εθνικού τυφεκίου με πολλά χρόνια δουλειάς, ενώ προ ημερών εξαγγέλθηκαν παραγγελίες 800 εκατ. ευρώ για όλα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, μέσα στη επόμενη πενταετία.

  «Ναι υπάρχει πρόβλημα» μετέφερε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» κυβερνητικός παράγοντας, αφού στις τελευταίες συσκέψεις που έγιναν, προέκυψε η αναγκαιότητα να τα βρουν για την πορεία των ΕΑΣ τα δύο υπουργεία, επί τη βάσει, τί ακριβώς θέλουν να κάνουν, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ως… «μετέωρη»! Στα συμπεράσματα των επαφών μεταξύ ΥΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει πλάνο ενιαίου σχεδιασμού, παρά μόνο σκόρπιες κουβέντες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το σημαντικότερο δεν συνεχίζονται οι συζητήσεις για το νέο εθνικό όπλο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ούτε και για το χίλια νέα νατοϊκά όπλα 5,56 minimi και την Ταχεία Αποκατάσταση Κάννης, με αποτέλεσμα η ΕΒΟ Αιγίου να τείνει προς μια ανενεργό εργοστασιακή μονάδα!

  «Δεν αποκλείεται η ασυνεννοησία και η ασάφεια αυτής της συζήτησης να οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση της Αμυντικής Βιομηχανίας» λέει στην «ΠτΔ» ίδιος κυβερνητικός παράγοντας, αφού συν τοις άλλοις οι «μνηστήρες» (από Αμερική κ.ά.) είναι πολλοί, κάποιοι εκ των οποίων επιβεβαιώνουν πως γίνονται τέτοιες κουβέντες, αλλά ακόμα το κράτος δεν τους διευκολύνει. Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται συνάντηση στελεχών των δύο υπουργείων για να καταλήξουν αν τα ΕΑΣ θα παραμείνουν στο ελληνικό Δημόσιο, αν ναι πότε και πως θα γίνει η αύξηση ΜΚ κατά 20 εκατ. ευρώ και το κυριότερο αν θα δοθούν δουλειές στα κατά τόπους εργοστάσια του Αιγίου, της Μάνδρας και του Λαυρίου.

  Όλα τα παραπάνω χρήζουν άμεσης απάντησης από την Κυβέρνηση, αλλά και της απαραίτητης ενεργοποίησης των Αχαιών βουλευτών, αφού ήδη αιωρείται το ερώτημα: Κλείνουν τα ΕΑΣ, κλείνει η ΕΒΟ;

  Πηγή : www.dikaiologitika.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ