More

    Εστίαση: Έρχονται απολύσεις & λουκέτα-Τεράστια η ζημιά για τις επιχειρήσεις

    Στις 19 Δεκεμβρίου τοποθετεί το βασικό σενάριο το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Συνολικά, λόγω κορωνοϊού, οι επιχειρήσεις έχασαν 13,1 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

    Τo κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει βήμα βήμα πώς θα ξεκλειδώσει ξανά την οικονομία, ωστόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις. Όπως αποκάλυψε το MEGA, η εστίαση ενδέχεται να ανοίξει στις 19 Δεκεμβρίου αλλά με πολύ αυστηρότερους κανόνες.

    Η εστίαση βαριανασαίνει

    «Καλύτερα να ανοίξουμε πιο αργά παρά να ανοιγοκλείνουμε αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος για εμάς», σχολιάζουν πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων.

    Η εστίαση αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους ασθενείς του κορωνοϊού.

    Οι επιχειρήσεις έχασαν 13,1 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Όπως αναμενόταν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτές των καταλυμάτων αλλά και της εστίασης.

    Καταστροφή η λύση του «ακορντεόν» lockdown

    Νωρίτερα από την εστίαση αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους, το προηγούμενο διάστημα τα καταστήματα λιανικής δεν αποτέλεσαν εστίες υπερμετάδοσης. Το δεύτερο lockdown, το καθυστερημένο άνοιγμα και με αυστηρότερους κανόνες, ήδη έχει βάλει πολλές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου στον αναπνευστήρα.

    Έχοντας διανύσει πάντως ήδη τον μισό Νοέμβριο με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων να είναι ακόμη υψηλός, οι επιχειρηματίες αγωνιούν για το κατά πόσο μπορεί να διασωθεί ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

    Πηγή: https://www.paskedi.gr

    - Advertisement -spot_img

    Leave a reply

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ