«Ξημερώματα Σαββάτου οι 21 εκπρόσωποι της “ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ” (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) στο ΔΣ του ΠΑΣΥΠ – ΟΤΕ ολοκλήρωσαν με την ψήφο τους και την υπογραφή τους το “έγκλημα” της επικύρωσης της εκτρωματικής ΣΣΕ και του νέου Κανονισμού Προσωπικού με βάση το σχέδιο της εργοδοσίας. Από κοντά φυσικά, με εντολή από την ΟΜΕ ΟΤΕ, και ο Σύλλογος της COSMOTE, που υπόγραψε αντίστοιχη σύμβαση, ώστε ενιαία οι εργαζόμενοι να συγχωνευτούν με λιγότερα δικαιώματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ) Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει η ΕΣΚ, «είναι τέτοια η πρεμούρα της πλειοψηφία του ΠΑΣΥΠ-ΟΤΕ να κάνει το μαύρο άσπρο που έβαλε τα συνεταιράκια της, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, εν μέσω συνεδρίου, να βγάλει ανακοίνωση για το πόσο καλή ήταν η ΣΣΕ που υπεγράφη στον ΟΤΕ. Είναι, βέβαιο, ότι θα ακολουθήσουν παρόμοια δημοσιεύματα από όλους αυτούς που κάθε φορά που κινητοποιούμαστε “χύνουν χολή” κατά των εργαζομένων.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν αναγνωρίζουμε την υπογραφή αυτής της επαίσχυντης ΣΣΕ. Δεν είχε το δικαίωμα και τη νομιμοποίηση η “ΕΝΙΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ” να το κάνει αφού η ΣΣΕ αυτή είναι ενάντια σε κάθε συλλογική απόφαση του σωματείου και στο διεκδικητικό πλαίσιο που είχε εγκρίνει η Συνέλευση Αντιπροσώπων και το ΔΣ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν ξεκάθαρη τη διαφωνία τους με κάθε τρόπο στην πλειοψηφία του σωματείου και με σταθμό την πανεργατική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 16/3 ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία που έχουμε ήδη πάρει για τη συλλογή υπογραφών με την οποία θα ζητάμε τη πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την έγκριση ή την απόρριψη της ΣΣΕ και για τη μομφή προς τη διοίκηση του σωματείου. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό αυτό το έκτρωμα. Η παλλαϊκή κινητοποίηση των τελευταίων ημερών μας δείχνει τον δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε ώστε να υπογραφεί μια ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες και όχι με βάση τη κερδοφορίας του ομίλου ΟΤΕ».

Συνεχίζοντας η ΕΣΚ σημειώνει ότι «συνοπτικά η νέα ΣΣΕ και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού περιλαμβάνουν:

  • Νέο μισθολόγιο που προβλέπει διαχωρισμό των αμοιβών με βάση τη υπηρεσία που δουλεύει κάθε εργαζόμενος, δεν αναγνωρίζει κανέναν πτυχίο και το ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο στα 1.963 ευρώ μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας για υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενους. Μάλιστα η μισθολογική ωρίμανση που προβλέπεται γίνεται στη βάση 4ετιών (;!)
  • Με βάση τα παραπάνω μισθολογικά κλιμάκια, όλοι οι “παλιοί” συνάδελφοι (που ήταν ΣΣΕ πριν το 2015) αποκτούν προσωπική διαφορά και όπως προβλέπει η ΣΣΕ οφείλουν να υπογράψουν ατομική σύμβαση για να διασφαλίσουν τον σημερινό μισθό τους.
  • Οι παλιοί εργαζόμενοι που τον Γενάρη γύρισαν σε 8ωρο από 7ωρο και πήραν αύξηση 3,5% θα υποστούν μείωση 1,5%. Αν υπολογιστούν ότι καταργούνται για όλο το προσωπικό οι ονομαστικές άδειες, ημιαργίες κλπ. οι εργατοώρες αυξάνονται κατά χιλιάδες για το σύνολο του προσωπικού με ίδιες ή και λιγότερες αποδοχές.
  • Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας διατηρείται παγωμένη στο 2012 όσο ισχύει η 6η ΠΥΣ 2012.
  • Καταργείται ο Λογαριασμός Νεότητας και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Διατηρείται μόνο για το επίδομα για τους γονείς ΑμεΑ.
  • Καταργούνται τα έξοδα φύλαξης τέκνων (250 ευρώ το μήνα) που δίνονταν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι να συμπληρώσει κάθε παιδί 24 μήνες ζωής. Πλέον θα απαιτείται η προσκόμιση απόδειξης για να πάρει κάποιος αυτό το ποσό.
  • Καταργείται το χρονοεπίδομα. Όσοι το έπαιρναν ενσωματώνεται στον μισθό τους.
  • Καταργούνται όλα τα επιδόματα με εξαίρεση το τέκνων και το επικινδυνότητας.
  • Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού 40 σελίδων, που οι εκλεγμένοι στο ΔΣ κλήθηκαν να υπερψηφίσουν έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστο χρόνο ακόμα και για να τον αναγνώσουν, ενσωματώνει όλη την αντεργατική νομοθεσία των τελευταίων ετών με αποκορύφωμα τον νόμο Χατζηδάκη. Ειδικά για το ωράριο εργασίας προβλέπει ότι αυτό καθορίζεται από την Εταιρεία αφού όπως αναφέρει στο Άρθρο 10: “…Η Εταιρεία, ανάλογα με τις ανάγκες της, μπορεί να ορίζει για όλους ή για κατηγορίες εργαζομένων της οποιαδήποτε μορφή ελαστικού ωραρίου ή ωραρίου κατά βάρδιες και να μετατρέπει ή καταργεί αυτό, μέσα στο πλαίσιο και τις διαδικασίες της εκάστοτε ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας”. Δηλαδή, καταργεί το 8ωρο αφήνοντας τον καθορισμό του ωραρίου στο χέρι της εργοδοσίας!.

Απορρίπτουμε αυτό το έκτρωμα – Δεν το νομιμοποιούμε. Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη», καταλήγει η ΕΣΚ ΟΤΕ.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ