More

  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ – Ανακοίνωση για τον 29χρονο εργάτη που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο «Ήπειρος»

  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
  Εργάτης σκοτώθηκε στο εργοστάσιο «Ήπειρος» – Έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

  Από ηλεκτροπληξία σκοτώθηκε ο 29χρονος εργάτης Χρήστος Ζορμπάς στο εργοστάσιο «Ήπειρος», το Σάββατο 6 Ιούνη, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρο Άρτας. Σήμερα Κυριακή πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο και τη Δευτέρα προχωράει και σε στάση εργασίας από τις 6 έως τις 8 το πρωί.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Το Σάββατο το βράδυ, (6 Ιούνη 2020) ο νεαρός, 29 χρονών, εργάτης Χρήστος Ζορμπάς σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο “Ήπειρος”. Η εταιρεία, από την πρώτη στιγμή κάνει την ανήξερη και με γκανγκστερικό τρόπο ισχυρίστηκαν ότι δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού, γιατί δεν ήξεραν τάχα το τηλέφωνο και που μένει και μάλιστα προσπάθησαν να το φορτώσουν στον νεκρό συνάδελφό μας, ισχυριζόμενοι ότι είχε ασυμπλήρωτα στοιχεία στο δελτίο του (Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην παρέμβαση που έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας).

  Από το πρωί της Κυριακής, στην παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, μας δηλώθηκε ότι απουσιάζουν όλοι οι της διοίκησης και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Με πρόσχημα ότι ήταν αργία, δεν ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας, ούτε το ΙΚΑ και από μόνο του αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πού το πάνε. Δεν είναι τυχαίο που ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε μια ώρα ακριβώς για τον απεγκλωβισμό του συναδέλφου μας, στη συγκέντρωση, που εξελίχθηκε, του Εργατικού Κέντρου έξω από την πύλη του εργοστασίου, οι υπεύθυνοι όταν πια έφτασαν προς το μεσημέρι της Κυριακής στην Άρτα, ισχυρίστηκαν ότι το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι δούλευε σε ένα, άγνωστο τι, πατάρι.

  Στα ερωτήματα των συγγενών δεν υπήρχαν απαντήσεις, με πρόσχημα ότι τώρα ενημερώνονται και δεν έχουν σχηματίσει άποψη.

  Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο, προχωράει και σε στάση εργασίας αύριο, Δευτέρα, απαιτώντας:

  Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση και να μην “ξεχαστεί”, όπως άλλες φορές στο παρελθόν.

  Να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

  Εδώ σκοτώθηκε ο Χρήστος!
  Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Άρτας:

  «Όμως στην άκρια της πόλης, βρίσκεται η φάμπρικα, που κόκαλα αλέθει η ματωμένη γεννήτρια της υπεραξίας!!! (Μπρέχτ)

  Για το Χρήστο, τον συνάδελφό μας που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο «Ήπειρος», κανένας δρόμος δεν οδηγεί στο σπίτι του. Ήταν κλεισμένοι από καιρό. Από τον συνωστισμό, των παραγόντων που καμάρωναν για το οικονομικό θαύμα που συντελείται στην Άρτα. Ήταν κλεισμένοι ασφυκτικά από τους δείκτες της κερδοφορίας που κάθε χρόνο, και σε όλη την περίοδο της κρίσης ανέβαιναν με αριθμητική πρόοδο, κατά πως λένε και οι επίσημοι ισολογισμοί τους που δημοσιεύουν στο ίντερνετ. Ήταν κλεισμένοι από τα χαλιά πού έστρωσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και οι προηγούμενες, που ο καημός τους να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα, τους αγώνες των εργαζομένων, διαμόρφωσαν καθεστώς γαλέρας, σε όλα τα εργοστάσια. Ήταν κλεισμένοι, από την ανωνυμία των εταιρειών, των κερδών, των δεικτών του χρηματιστηρίου, των ιερών και οσίων της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, όλων αυτών των παραγόντων που μοιράζουν τη ζωή σε μεροκάματα, για να κρύψουν κάτω από το χαλί, σε καθεστώς ανωνυμίας, την τάξη που παράγει τον πλούτο σε αυτή την κοινωνία. Και σαν να μην έφταναν αυτά, δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού, με πρόσχημα ότι δεν είχαν τηλέφωνο.

  Γι’ αυτό για μας δεν σκοτώθηκε ένας! Σκοτώθηκε ο Χρήστος. Και απαιτούμε:

  Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση και να μην “ξεχαστεί”, όπως άλλες φορές στο παρελθόν.

  Να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

  Απαιτούμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας.

  Εκ των πραγμάτων, η διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 8.οο το βράδυ από το Κιλκίς, παίρνει άλλη τροπή. Η οργή γίνεται οργάνωση, αντεπίθεση δύναμη ανατροπής!

  Η ανάπτυξή τους, πατάει πάνω στη φτώχεια, στον ιδρώτα και στο αίμα της εργατικής τάξης, Αυτά μετατρέπουν στο χρηματιστήριο τους σε ευρώ. Καμαρώνουν πάνω στους χιλιάδες εργάτες που θυσιάστηκαν στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς. Και εκεί συγκινούνται. Όχι για τον ανώνυμο εργάτη, αλλά για τα αποτελέσματα των «ονομαστικών μετοχών» τους. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στους γονείς και την αδελφή του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Εργατικό Κέντρο, να παλέψουμε για να επιβάλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.»  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  [class^="wpforms-"]
  [class^="wpforms-"]