Σοβαρό τραυματισμό υπέστη την προηγούμενη βδομάδα εργαζόμενος την ώρα που δούλευε, όταν το φορτηγό που οδηγούσε εξετράπη σε εργοτάξιο ανέγερσης ιδιωτικής κλινικής στην περιοχή της Πετρούσας Δράμας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, ο εργαζόμενος οδηγούσε το φορτηγό χωρίς να κατέχει άδεια για το συγκεκριμένο μηχάνημα και προσθέτει: «Η εντατικοποίηση για να “βγει” γρήγορα το έργο, η ασυδοσία της εργοδοσίας, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας γιατί θεωρούνται “κόστος”, η αποφυγή πρόσληψης ειδικευόμενου προσωπικού για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, είναι το αποτέλεσμα των εργατικών ατυχημάτων».

Το Σωματείο τονίζει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά για τη συρρίκνωση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών και καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν αυτήν την κατάσταση, να μη δεχτούν να πληρώνουν και με τη ζωή τους την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών. Δεν θα επιτρέψουμε να “τζογάρεται” η ζωή μας, των συναδέλφων μας, των δικών μας ανθρώπων για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ