Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους σε επισιτισμό – τουρισμό, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Η κυβέρνηση αντί να απαντήσει στο αίτημα και να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων προχώρησε σε ρίψη χημικών ενάντια στους εργαζόμενους που ήταν στην είσοδο του υπουργείου, ενώ ένας διαδηλωτής χτύπησε στο κεφάλι. 

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό πραγματοποιούν συγκέντρωση διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου. Την κινητοποίηση οργανώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΤ).

«Ο αγώνας ενάντια στην αυθαιρεσία κυβέρνησης και εργοδοτών δεν σταματά. Απαιτούμε την πληρωμή των επιδομάτων προϋπηρεσίας, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις», υπογραμμίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Η κλαδική ΣΣΕ που έχει υπογραφεί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία δεν έχει ακόμα κηρυχθεί υποχρεωτική από την κυβέρνηση. Στον Επισιτισμό η ΣΣΕ φτάνει στη λήξη της στις 22 Φλεβάρη, ενώ η υποχρεωτικότητά της είναι …ανέκδοτο για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις εστίασης. Στο μεταξύ, οι εποχικοί εργαζόμενοι καλούνται να επιβιώσουν χωρίς εισόδημα μέχρι την επαναπρόσληψή τους, καθώς λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις μήνες κάθε έτος.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ