Επισιτισμός – Τουρισμός: Πανελλαδική απεργία 9/11
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού-Τουρισμού στις 9 Νοέμβρη, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου ΠΟΕΕΤ
Για την οργάνωσή της, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Αττικής οργάνωσε σύσκεψη στις 25/10, όπου ορίστηκε η Πλ. Κλαυθμώνος στις 10.30πμ ως σημείο συγκέντρωσης των απεργών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρησιακών σωματείων, σύνεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και διανομείς.
Η πρόταση του Δημήτρη Λουκόπουλου και του Βασίλη Μυρσινιά από την Ενωτική Πρωτοβουλία Αγώνα ήταν να μαζικοποιήσουμε τις δράσεις του συνδικάτου στο δρόμο που έδειξε η νίκη στην efood με ενότητα όλων των πόστων στον κλάδο, με αφίσα του συνδικάτου για την απεργία που θα κολλιέται στις γειτονιές επισιτιστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο με ανακοίνωση.
Οι δυνάμεις του Δικτύου Καμαριέρα μπαίνουν μπροστά για να οργανωθεί η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση. «Στις 9 Νοέμβρη οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό έχουμε την ευκαιρία να κλιμακώσουμε τη δράση μας για να κερδίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αυξήσεις, συλλογική σύμβαση σε κάθε χώρο δουλειάς», αναφέρει η Καμαριέρα στην προκήρυξή της. «Έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε την εφαρμογή των νόμων Χατζηδάκη στην εργασία και την ασφάλισή μας. Το δρόμο τον έδειξαν οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας στη διανομή, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με τη μάχη ενάντια στις απολύσεις-αναστολές, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία».
Ταυτόχρονα, από την Ομοσπονδία ορίστηκε η ημερομηνία του 3ήμερου Πανελλαδικού Συνεδρίου του κλάδου για τις 13-15 Δεκέμβρη. Συνέδριο που θα γίνει με κανονική αντιπροσώπευση και όχι ηλεκτρονικούς αποκλεισμούς Χατζηδάκη.
Πηγή : https://ergatiki.gr