More

  Επισιτισμός-Τουρισμός: Οι εργαζόμενοι ξεκινούν κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

  Στους δρόμους επιστρέφουν οι εργαζόμενοι του τουρισμού και του επισιτισμού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα πολλά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στις 2 Μαρτίου σε όλη την χώρα.

  Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται επειδή δεν δίνονται λύσεις σε βασικά ζητήματα όπως την παροχή επιδόματος ανεργίας σε χιλιάδες εργαζόμενους επειδή δεν εμφανίζονται τα ένσημα από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020.

  Σημειώνει ακόμα πως η τρίμηνη επιδότηση ανεργίας που δίνεται στους εποχικούς του κλάδου δε αρκεί καθώς από το Φεβρουάριο-Μάρτιο κι έπειτα μένουν χωρίς εισόδημα μέχρι και τον Μάιο-Ιούνιο οπότε είναι και οι πρώτες πληρωμές (σ.σ. αν δεν υπάρχουν αρνητικές εκπλήξεις και φέτος).

  Παράλληλα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες και παράπονα εργαζομένων για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας που τους προσφέρονται από τους εργοδότες με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας να ην τηρείται σε πολλές περιπτώσεις.

  Παγκρήτια σύσκεψη

  Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε παγκρήτια σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου παρουσία και του Προέδρου της ΠΟΕΕΤ, κ. Γιώργου Χότζογλου, προκειμένου να οργανωθεί η κινητοποίηση της 2ης Μαρτιου. Εκεί ήταν παρόντες των πρωτοβάθμιων σωματείων από τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να υπάρξει δυναμική συμμετοχή στο γενικό ξεσηκωμό της 2ης Μαρτίου με τη διοργάνωση μαζικών συλλαλητηρίων σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

  Το δελτίο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

  Μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού –Τουρισμού αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη Συλλαλητηρίου στις 2 Μαρτίου σε όλη την χώρα. Θα είναι η αρχή από μια σειρά κινητοποιήσεων με κλιμάκωση των δράσεων, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  Παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022 και την κατάργηση του Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση.
  Εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία.
  Μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.
  Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης .
  Μέτωπο κατά της ακρίβειας.
  Όλοι στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 02 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 11:00π.μ.

  H ανακοίνωση της Ομοσπονδίας


  Η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ για το θέμα έχει ως εξής:

  «Έχουμε φτάσει σχεδόν 20 Φλεβάρη και ακόμα δεν έχουν πάρει χιλιάδες συνάδελφοι επίδομα ανεργίας με αποκλειστική ευθύνη του Κράτους, καθώς σε 7.000 εργαζόμενους του τουρισμού δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης του 2020, ενώ του 2021 αρχίζουν τώρα να εμφανίζονται.

  Όσοι κατάφεραν να πάρουν τελικά επίδομα ανεργίας, αυτό έληξε τον Ιανουάριο, πως θα επιβιώσουμε μέχρι τον Μάιο – Ιούνιο που θα δούμε εισόδημα;

  Τέλος Φεβρουαρίου λήγει η παράταση που είχαμε καταφέρει να πάρουμε πέρυσι στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμα κι αν δεν φαίνονταν τα ένσημα, τώρα είμαστε και ανασφάλιστοι;

  Όσοι συνάδελφοι θα έβγαιναν για πρώτη φορά φέτος στην επιδότηση ταμείου ανεργίας η Κυβέρνηση εξακολουθεί να ζητά 100 ένσημα του 2020!! Μα που να βρεθούν τα ένσημα αυτά όταν ο κλάδος ήταν κλειστός λόγω covid το 2020;

  Οι χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ

  ΣΤΗΡΙΞΗ από τον Μάρτιο του 2021!!

  Βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη μιας τουριστικής σαιζόν με πολλές προσδοκίες και τα μηνύματα που παίρνουμε από τους εργαζόμενους είναι «μαύρα».

  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Κ.Σ.Σ.Ε. Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!!!

  Αποδοχές στα επίπεδα του κατώτατου μισθού!

  Εξαντλητικά ωράρια εργασίας!

  Κανένα ρεπό όλο το μήνα!

  Αυτά είναι τα κύρια ζητήματα που μας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι μετά από συνεντεύξεις που δίνουν στους εργοδότες ώστε να πάνε για δουλειά.

  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 02 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!!!
  – Δεν είμαστε άλλο διατεθειμένοι να παρακαλάμε για τα αυτονόητα!
  – Δεν είμαστε άλλο διατεθειμένοι να πάμε σαν «πρόβατα σε σφαγή» την σαιζόν που έρχεται!
  – Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο έτσι!»

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ