More

  Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών: 6 Μάη – 24ωρη Απεργία

  6 ΜΑΗ 2021 – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

  ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

   ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

     Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

      Τα  σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα καλούνται να πάρουν στα δικά τους χέρια  την οργάνωση της απεργιακής Πρωτομαγιάς αφού φέτος η Πρωτομαγιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες.

      Φέτος, 135 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγου για το 8ωρο, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να το καταργήσει, φέρνοντας με νόμο την 10ωρη εργασία  μαζί με  νέα επίθεση στη Κοινωνική Ασφάλιση, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το φακέλωμα των πρωτοπόρων συνδικαλιστών, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα» έρχεται να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, όλων των εργοδοτών εδώ και δεκαετίες και να ενισχύσει την πολιτική διαχείρισης της οικονομικής κρίσης σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

        Οι δύο παραπάνω ώρες εργασία δεν θα πληρώνονται αλλά θα δίνονται πίσω στους εργαζόμενους όταν βολεύει τους εργοδότες, σε βάθος 6μήνου ή έτους με ρεπό ή λιγότερες ώρες εργασίας. Βέβαια η πείρα έχει δείξει πως τα αφεντικά δεν θα κάνουν ούτε αυτό, τη στιγμή που στη πράξη ήδη  επιβάλλουν παραπάνω ώρες εργασίας χωρίς να τις πληρώνουν. Στην πραγματικότητα θα έχουν το ελεύθερο να κάνουν τα ωράρια και τη ζωή των εργατών λάστιχο, να επιβάλλουν σε καθημερινή βάση την 10ωρη εργασία.  

      Δεν είναι τυχαίο  που ανέλαβε δράση και η πλειοψηφία της ΓΣΣΕ μετά από τόσους μήνες αφωνίας και απραξίας για τα ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους. 

      Για να εκφυλίσει την Εργατική Πρωτομαγιά με την ευθυγράμμισή της με το Υπουργείο Εργασίας και τον ορισμό για ημέρα εορτασμού  την Τρίτη του Πάσχα, κολλητά με τις αργίες των ημερών. Έφτασαν στο σημείο οι εργατοπατέρες να κατηγορούν  τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που δίνουν  τη μάχη καθημερινά στους χώρους δουλειάς, που παλεύουν για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, για τη λήψη μέτρων προστασίας, ότι με τη δράση τους διασπείρουν τον κορονοϊό. Να χαρακτηρίζουν γελοιότητα την απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοέμβρη και γελοία τα   εκατοντάδες σωματεία που την αποφάσισαν και συμμετείχαν. Για μια ακόμα φορά  επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι ξέρουν, πως η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με την  κυβέρνηση  είναι στην ίδια πλευρά, πως μαζί χέρι- χέρι διαμορφώνουν  κάθε επίθεση που γίνεται στα εργατικά δικαιώματα.

       Εμείς απ’ τη μεριά μας θα τους θυμίσουμε πως η 1η Μάη είναι ημέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων  και των  εργοδοτών.

  Τα συνδικάτα που στην περσινή Πρωτομαγιά έσπασαν στην πράξη τις απαράδεκτες κυβερνητικές απαγορεύσεις και έδωσαν με την οργάνωση και την πειθαρχία τους μήνυμα  ελπίδας σε όλο τον κόσμο σε συνθήκες πανδημίας, πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς.

     Με την μαζική συμμετοχή στην Απεργία την Πέμπτη 6 Μάη τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας και στέλνουμε  αγωνιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, στα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, πως θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους για να αποτρέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα.

   Είναι πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση να νομοθετεί το10ωρο, να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!   

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 10:00 πμ

  Αγωνιστικά

  Η Διοίκηση

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ