Εναερίτης στην Πάτρα τραυματίστηκε σοβαρά την Τρίτη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Ο εργαζόμενος περνούσε καλώδια της ΔΕΗ σε κολόνα που μόλις είχε τοποθετηθεί, η οποία και υποχώρησε, με αποτέλεσμα την πτώση του από μεγάλο ύψος.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του εργάτη βρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο.

«Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων. Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των λίγων!» τονίζει  το Εργατικό Κέντρο, το οποίο εύχεται στον εργαζόμενο ταχεία ανάρρωση και να γυρίσει γρήγορα, υγιής και δυνατός στην οικογένειά του.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Για άλλη μια φορά η μη τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και προστασίας εν ώρα εργασίας είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου εναερίτη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι της ΔΕΔΔΗΕ, δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία στην τοποθέτηση της νέας κολόνας, αφού η τρύπα δεν ανοίχτηκε με τρυπάνι, όπως προβλέπει η διαδικασία, αλλά με σκαπτικό μηχάνημα με αποτέλεσμα όταν δέχτηκε βάρος να υποχωρήσει.

Ο συνάδελφος εργαζόταν στην εταιρεία ΓΑΚ ΑΕ, η οποία για λογαριασμό της γνωστής εταιρείας “Μυτιληναίος ΑΕ” έχει αναλάβει την εργολαβία συντήρησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή μας. Μόνο τους μέλημα η διασφάλιση του κέρδους και των συμφερόντων τους εις βάρος της ζωής των εργαζομένων.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, την κυβέρνηση και την εργοδοσία που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μάλιστα, οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων είναι τεράστιες όσον αφορά το ζήτημα με τη ΔΕΗ. Η έλλειψη προσωπικού, η αύξηση των εργολαβιών, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κακή συντήρηση του δικτύου, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι η αιτία που σακατεύονται οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση διαλεύκανση του εργατικού ατυχήματος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Καμία συγκάλυψη στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Τη στήριξη με κάθε μέσο και τρόπο του συναδέλφου μας μέχρι να επιστρέψει στην εργασία του.
  • Να ενταθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλους τους χώρους δουλειάς για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να ελέγχει αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που απασχολούνται σε εργολαβίες και εκτελούν εργασίες στο δίκτυό της».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ