Το εργατικό δυστύχημα στο Θέρμο, όπου 70χρονος οικοδόμος – τεχνίτης σκοτώθηκε, ενώ εκτελούσε εργασίες σε σπίτι «αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τα ψίχουλα που δίνουν για συντάξεις και αναγκάζουν τους συναδέλφους να πηγαίνουν για δουλειά, μήπως καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα στις υποχρεώσεις τους, αναγκασμένοι να βγάλουν όλη τους τη ζωή πάνω στο μαδέρι, δουλεύοντας μέχρι τα βαθιά γεράματα», τονίζουν το Εργατικό Κέντρο Άρτας και η Ένωση Οικοδόμων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Σημειώνουν ότι «είναι διαχρονικά εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων που έκαναν τις συντάξεις επιδόματα πτωχοκομείου και κατάργησαν την 13η και 14η σύνταξη. Είναι κοροϊδία και εμπαιγμός για τους συνταξιούχους οι πενιχρές αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ την ώρα που ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η αύξηση των τιμολογίων έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το εργατικό αυτό ατύχημα, που είχε τραγική κατάληξη, έρχεται την ώρα που όλη η χώρα, οι εργαζόμενοι και ο λαός νιώθουν οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδηλώνουν για μέρες, αφενός για να μη συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα και αφετέρου διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, αλλά και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ