More

  Εφιάλτης για δύο εργαζόμενες στον Δήμο Μυτιλήνης

  Εφιάλτης για δύο εργαζόμενες στον Δήμο Μυτιλήνης

  Από καταγγέλλουσες για σεξιστική συμπεριφορά, κατηγορούμενη η μία για «ατελή κένωση κάδου», με την κάλυψη δημάρχου!

  Εναν απίστευτο εφιάλτη βιώνουν οι δύο εργαζόμενες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης που κατήγγειλαν άτυπο προϊστάμενό τους στον ΧΥΤΑ για σεξιστική συμπεριφορά και εργασιακό μπούλινγκ.

  Η Καλλιόπη Ψ. και η Δέσποινα Κ., και οι δύο διαζευγμένες, με παιδιά, στις 13/10 κατήγγειλαν τον προϊστάμενό τους για ψυχολογική πίεση και σεξιστική συμπεριφορά που τις οδήγησε σε ψυχολογική κατάρρευση.

  Σήμερα ο προϊστάμενος παραμένει στη θέση του, ενώ η μία εκ των δύο απειλείται με πειθαρχικές διώξεις και ποινές, αφού ο εν λόγω με την πλήρη ανοχή -αν όχι και με τη συγκάλυψη- του δημάρχου την κατήγγειλε για ατελή κένωση ενός κάδου απορριμμάτων με αποτέλεσμα να περνάει από πειθαρχικό έλεγχο!

  Νωρίτερα η δημοτική αρχή Μυτιλήνης και αμέσως μετά την έγγραφη καταγγελία είχε επιχειρήσει να μετακινήσει από τη θέση τους τα δύο θύματα της εργασιακής κακοποίησης, διατηρώντας στη θέση του τον καταγγελλόμενο προϊστάμενο με τη δικαιολογία ότι αφ’ ενός θα ήταν μια ευνοϊκή μετακίνηση για τις δύο κοπέλες, αφ’ ετέρου ότι δεν διέθετε αντικαταστάτη για τη θέση του άτυπου προϊσταμένου τους στον ΧΥΤΑ!

  Επίσης ο ίδιος ο δήμαρχος, δικαιολογώντας την πειθαρχική δίωξη εις βάρος της Καλλιόπης, απέκρυψε σε δηλώσεις του τον εμπνευστή της καταγγελίας περί ατελούς κένωσης του κάδου, κάνοντας λόγο για παράπονα δημοτών, ενώ γνώριζε πολύ καλά τον συντάκτη της καταγγελίας αυτής! Εναντίον του καταγγελλόμενου εκκρεμεί ένορκη διοικητική εξέταση.

  Θέλοντας προφανώς να τηρήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θυμάτων, ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία, σε δελτίο Τύπου με ημερομηνία 25.10, δικαιολογώντας το πειθαρχικό, σημείωνε τα εξής:

  «Το γεγονός ότι προέκυψε, ύστερα από παράπονα δημοτών, θέμα μη άρτιας εκτέλεσης των καθηκόντων της εργασίας για μία από τις καταγγέλλουσες, μετά το περιστατικό για το οποίο διεξάγεται η ΕΔΕ, υποχρεώνοντας την προϊσταμένη αρχή της υπηρεσίας της να την καλέσει σε διοικητική απολογία, όπως νομίμως προβλέπεται και υποχρεούται η υπηρεσία να πράξει, δεν έχει καμιά σχέση με την προς διερεύνηση υπόθεση που έτσι κι αλλιώς είναι σε εξέλιξη».

  Για να έρθει έπειτα από λίγες ημέρες η αποκάλυψη από την ιστοσελίδα «Στο νησί» και από τον Σύλλογο Εργαζομένων, ότι η καταγγελία προερχόταν από τον καταγγελλόμενο για σεξιστική συμπεριφορά άτυπο προϊστάμενο και όχι από δημότες. Ο δήμαρχος όμως επέμεινε στα περί δημοτών και σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο Aiolos tv με τις οποίες συμφωνούσε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μυτιλήνης

  Η απάντηση σε όλα αυτά και ειδικά στη διαστρέβλωση που επιχειρούν οι δύο κορυφαίοι στον Δήμο Μυτιλήνης έρχεται από τον δικηγόρο Νίκο Χωριατέλλη που εκπροσωπεί πλέον τις δύο εργαζόμενες μητέρες.

  Ο ίδιος σε επιστολή του στην ιστοσελίδα που αποκάλυψε τη διαστρέβλωση της υπόθεσης ξεκαθαρίζει ότι η καταγγελία για ατελή κένωση κάδου απορριμμάτων προέρχεται από τον καταγγελλόμενο για σεξιστικές συμπεριφορές άτυπο προϊστάμενο του ΧΥΤΑ και ότι ο δήμαρχος είχε γνώση του συντάκτη της. Με λίγα λόγια, ότι ο δήμαρχος ψεύδεται ασυστόλως. Παράλληλα καλεί τον δήμαρχο να εφαρμόσει τον νόμο και να απομακρύνει άμεσα από τη θέση του τον καταγγελλόμενο ως σεξιστή προϊστάμενο, αφού, όπως λέει, το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός και όχι η καταγγέλλουσα.

  Πηγή : www.efsyn.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ