Ο εργαζόμενος ήταν πάνω σε μπουλντόζα όταν κάποια στιγμή κατέβηκε από αυτή και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες η μηχανή του οχήματος του «άρπαξε» το χέρι με ολέθρια αποτελέσματα.

ο Συνδικάτο ΟΤΑ καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα προστασίας που υπάρχουν στη χωματερή και επιρρίπτει ευθύνες στον ΕΔΣΝΑ όπως και η κυβέρνηση,, αφού όπως τονίζει «τα θέματα της ασφάλειας στην εργασία τα θεωρεί κόστος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα περιορίσει».

Στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ με αφορμή τα τραγικό εργατικό ατύχημα σημειώνει:

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα αυτοαπασχολούμενος οδηγός μπουλντόζας στο ΧΥΤΑ Φυλής στη προσπάθεια του να βγάλει σακούλες που είχαν μαζευτεί στη μηχανή έχασε το χέρι του

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο. Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δεν ήταν εργαζόμενος αλλά αυτοαπασχολούμενος δεν αναιρεί τα ελλιπή μέτρα προστασίας που υπάρχουν στη χωματερή. Δεν αναιρεί ότι ο ΕΔΣΝΑ όπως και η κυβέρνηση τα θέματα της ασφάλειας στην εργασία τα θεωρεί κόστος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα περιορίσει. Άλλωστε δεν είναι και το μοναδικό ατύχημα που έχει γίνει στην χωματερή.

Το ατύχημα αυτό μεγαλώνει το μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στο κλάδο μας. Είναι μια απόδειξη ότι όποιος εργάτης γυρνά αρτιμελής στο σπίτι του είναι καθαρά από τύχη. Γιατί το σύστημα αυτό δουλεύει για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών
ομίλων που το κράτος προστατεύει τα κέρδη του θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές. Τα μέτρα για την ασφάλεια στην εργασία, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μειώνουν τα κέρδη τους!

Όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη μας ορίζει να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια μας στην εργασία.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές και εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 του Μάρτη στο Σύνταγμα!! (Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 11:15 στις στήλες του Ολυμπίου Διός).

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ