Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην επαναφορά εργολάβων στις υπηρεσίες εστίασης, καθαριότητας και φύλαξης του Νοσοκομείου Θήβας και την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 19 Απρίλη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έχοντας την στήριξη Σωματείων και φορέων της περιοχής.

Συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας προχώρησε σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12μ., έως τις 3 μ.μ., καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση μπροστά από το χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήβας, Νάγια Ρενδούμη, τόνισε πως η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρα τις διαδικασίες για να επανέλθουν εργολαβικές εταιρείες στις υπηρεσίες εστίασης, καθαριότητας και φύλαξης, εξέλιξη, που όπως επισήμανε, θα οδηγήσει στην απόλυση 21 συνολικά συμβασιούχων εργαζομένων που καλύπτουν μέχρι σήμερα αυτές τις υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό προσδιόρισε ότι οι εργαζόμενοι και το Σωματείο απαιτούν την άμεση ανάκληση των αναθέσεων των υπηρεσιών καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης σε εργολαβικές εταιρείες, να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (Σ.Ο.Χ., με τρίμηνες συμβάσεις, επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο, καθώς γενναία ενίσχυση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την κινητοποίηση στήριξαν με παρουσία τους σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Καπούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας και ο Δημήτρης Θεοδώρου, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Επίσης στην κινητοποίηση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αντώνη Τουλουμάκο, υποψήφιο βουλευτή Βοιωτίας, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού της περιοχής για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Θήβας.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ