Οι παρατάξεις  Δημοκρατική Συνεργασία (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ επισημοποίησαν (ξανά) τη συμπόρευση τους στην ΠΟΕΔΗΝ ως δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, με την εκλογή προεδρείου που έχει τη στήριξη μόνο αυτών των δύο παρατάξεων στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα με ψήφους 7 υπέρ (ψήφοι ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ) και 4 κατά (ΔΑΣ, ΑΡΜΑ, ΑΑΑ) εκλέχθηκε το νέο προεδρείο της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ το οποίο θα αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Μιχάλης Γιαννακος (ΔΗΣΥ), Γραμματέας: Χρήστος Παπαναστάσης (ΔΑΚΕ), Ταμίας: Πέτρος Κετικίδης (ΔΗΣΥ), Οργανωτικός Γραμματέας: Χρίστος Μπάζος (ΔΗΣΥ), Αναπληρωτής Ταμίας: Γιώργος Φλούδας (ΔΑΚΕ), Αναπληρωτής Γραμματέας: Γιώργος Μαθιόπουλος (ΔΑΚΕ). Οι θέσεις των αντιπροέδρων έμειναν κενές.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει μόνο στόχο και αιτία τη συγκρότηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας που δεν είχε συγκροτηθεί από το Μάϊο, όπως λένε τα στελέχη των δύο παρατάξεων για να δικαιολογηθούν. Αποτελεί συνέχεια και αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας των δύο παρατάξεων όλο το χρονικό διάστημα από το συνέδριο της Ομοσπονδίας και μετά, συνεργασία που φαινόταν από την αγνόηση των υπολοίπων παρατάξεων της ΕΕ στη λήψη αποφάσεων και στην έκδοση ανακοινώσεων, και στο πλήρες στρογγύλλεμα της στάσης της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας σε σοβαρά θέματα όπως αυτό των αναστολών εργασίας και των καθηκοντολογίων των νοσηλευτών.

Η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) που εμφανίστηκε στο συνέδριο του Μαίου με το προσωπείο της αγωνιστικής παράταξης έχει φράσει στο σημείο να λειτουργεί πλέον ως χειροκροτητής της κυβέρνησης και του Υπουργού Αθ. Πλεύρη (δείτε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ), ενώ οι όποιες κινητοποιήσεις προτείνονται έντεχνα, προτείνονται για τα μάτια του κόσμου, ενώ η συμμετοχή σωματείων στα οποία η ΔΗΣΥ έχει δυνάμεις είναι απειροελάχιστη.

Είναι ενδεικτικό ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ η εκπρόσωπος του Ενωτικού Κινήματος Υγειονομικών για την Ανατροπή πρότεινε να οργανωθεί από την ΠΟΕΔΗΝ εντός του Φεβρουαρίου Πανελλαδική ημέρα δράσης για το θέμα των συμβασιούχων (ΣΟΧ, επικουρικών ΟΑΕΔ) και το αίτημα για μονιμοποίηση με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας όχι στους εργολάβους και στις απολύσεις, οι υπόλοιπες παρατάξεις αποδέχτηκαν την πρόταση, αλλά  η ΔΗΣΥ και η ΔΑΚΕ τελικά την απέρριψαν και δεν θα πραγματοποιηθεί.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ