More

  Δήμος Αθήνας: «Όχι απολύσεις, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων»

  Όχι απολύσεις, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στον Δήμο Αθήνας. Αυτό είναι το μήνυμα – σύνθημα της δημοτικής παράταξης Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας η οποία καλεί τη Δευτέρα 14/2, 3.30μμ έξω από το δημοτικό συμβούλιο, στην Τεχνόπολη, αμφιθέατρο 984, Γκάζι για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου.

  Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της σημειώνει:

  Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να στηρίξει στην συνεδρίαση της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου την προκήρυξη θέσεων για τους εργαζόμενους των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, κυρίως στην καθαριότητα και το πράσινο. Πρόκειται για ένα δυναμικό 400 εργαζόμενων, πολύτιμο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κόσμου στις γειτονιές, ο οποίος βιώνει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την πανδημία με τις εκατόμβες των νεκρών καθημερινά, βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής με τους χιονιάδες και τις πλημμύρες. Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες αδειάζουν από τις συνταξιοδοτήσεις.Στηρίζουμε την κινητοποίηση συμβασιούχων την Δευτέρα 14/2, 3.30μμ έξω από το δημοτικό συμβούλιο, στην Τεχνόπολη, αμφιθέατρο 984, Γκάζι

  Απαιτούμε να σταματήσει η κυβέρνηση αντί να σπαταλά δισεκατομμύρια για ραφάλ και φρεγάτες σε μια κούρσα εξοπλισμών στο βωμό του ανταγωνισμού στην περιοχή, αντι να φτιάχνει στρατόπεδα προσφύγων και φράχτες, αντι να ξοδεύει για να προσλάβει αστυνομία για τα πανεπιστήμια, είναι ώρα να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους στους Δήμους, τα νοσοκομεία και τα σχολεία.

  Απαιτούμε ο Δήμαρχος Μπακογιάννης να αλλάξει επιτέλους προτεραιότητες, να χρηματοδοτηθούν οι προσλήψεις προσωπικού και όχι φιέστες με τους Ρουβάδες, ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου και γήπεδο για την ΠΑΕ ΠΑΟ.

  Απαιτούμε να γίνουν μαζικές προσλήψεις μονίμων και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων ώστε να μπει τέλος στην διαρκή ομηρία και την ανασφάλεια για το μέλλον των εργαζόμενων, να ενισχυθούν έτσι αποτελεσματικά οι δημοτικές υπηρεσίες.

  Κανένας και καμία δεν περισσεύουν, ούτε στα δύο χρόνια της πανδημίας εξυπηρέτησαν έκτακτες ανάγκες, αλλά κάλυπταν τα κενά από το πάγωμα των προσλήψεων απο τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις σε θέσεις που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  Αποτελεί ευθύνη των ίδιων των σωματείων των εργαζόμενων, της ΕΕΔΑ, του ΣΕΔΑ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΟΠ-ΟΤΑ να μπουν μπροστά στο αγώνα ενάντια στις απολύσεις των χιλιάδων συμβασιούχων κόβιντ, για την μονιμοποίηση όλων. Η στάση εργασίας την Παρασκευή 18/2 και η συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους ενα΄ντια στην περικοπή του ανθυιγεινού στις σχολικές καθαρίστριες, τους τεχνικούς και τους επόπτες των Δήμων χρειάζεται συνέχεια, κλιμάκωση και συντονισμό με τους αγώνες στα νοσοκομεία και τα σχολεία.

  Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των συμβασιούχων εργαζόμενων να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας σε απόφαση για προκήρυξη άμεσα 400 θέσεων με βάση τις διατάξεις του ν.4675/21, άρθρο 3 και για αυτό μαζί με άλλες παρατάξεις στηρίζουμε την εισαγωγή του παρακάτω θέματος στα εντός ημερήσιας διάταξης:

  « Ενέργειες του Δήμου Αθηναίων για να διασφαλιστεί η παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων covid, καθώς και εκείνων της 3Κ, με δεδομένη την αρνητική στάση του αρμόδιου Υπουργείου για παράταση των συμβάσεων.

  Απόφαση για προκήρυξη έκτακτου προσωπικού για κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του ν.4675/21, προκειμένου τόσο να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, όσο και να αποκρουστεί η απειλή της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι .»

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ