Έφεση άσκησε ο Δήμος Κοζάνης σε δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, για την υπόθεση εργαζόμενου, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας .

Το δικαστήριο σύμφωνα με την απόφαση του υποχρέωνε τον Δήμο Κοζάνης, να καταβάλλει στον ενάγοντα το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ συν τους τόκους από το 2017 που συνέβη το ατύχημα.

Ωστόσο η οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης και κατά του κατοίκου της Κοζάνης και εργαζόμενου οκταμηνίτη.

Ο εργαζόμενος προσλήφθηκε το 2017 στον Δήμο Κοζάνης, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με την ειδικότητα ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτης Οχημάτων. Τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και ειδικότερα στο Αμαξοστάσιο του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον χώρο του Αμαξοστασίου και ενώ είχε ανεβεί σε κινητή κλίμακα για να αντικαταστήσει τα οπίσθια φανάρια απορριμματοφόρου οχήματος, έπεσε από αυτήν με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη δεξιά κνήμη, κάταγμα στο δεξί χέρι (κερκίδος και περόνης). Ο ίδιος όπως υποστηρίζει έχει σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορεί πλέον να δουλέψει. Προχώρησε σε αγωγή κατά του Δήμου Κοζάνης στην οποία αναφέρει ότι το ατύχημα που υπέστη οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα των εναγομένων, δηλαδή του δήμου, του πρώην Δημάρχου καθώς και του Προϊσταμένου στο Αμαξοστάσιο. Αρχικά απαιτούσε το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, προς αποκατάστασης ηθικής βλάβης, 5.400 ευρώ ως δαπάνη για την θεραπεία του και επιπλέον 80.000 ευρώ για λόγους μόνιμης και διαρκούς αναπηρίας.

Ενώ οι δίκες συνεχιζόταν ο εργαζόμενος είχε αποσύρει την αγωγή κατά του Δημάρχου και του Διευθυντή της υπηρεσίας και στράφηκε εναντίον του Δήμου Κοζάνης. Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 δημοσιεύθηκε (με αριθμό 69/2023) η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης που υποχρεώνει τον Δήμο Κοζάνης να καταβάλλει στον ενάγοντα το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ συν τους τόκους, η οποία έγινε εν μέρει δεκτή από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης. Ο Δήμος συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό που εκδικάστηκε χωρίς όμως τους τόκους κάτι που δεν βρήκε σύμφωνο τον ενάγοντα με αποτέλεσμα, η δημοτική αρχή να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης  και η υπόθεση να οδηγηθεί και πάλι στα δικαστήρια.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ