More

  Δικαίωση 31 εργαζομένων στα Ξενοδοχεία Ερμής και Κοράλ

  Δικαίωση 31 εργαζομένων στα Ξενοδοχεία Ερμής και Κοράλ

  Δικαιώθηκαν οι 31 εργαζόμενοι των ξενοδοχείων “Ερμής” και “Κοράλ” έπειτα από την δικαστική απόφαση να καταβληθούν οι μισθοί τεσσάρων μηνών των 31 εργαζομένων μαζί με όλα τα επιδόματα, τις άδειες και το δώρο των Χριστουγέννων

  Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς της επιχείρησης για τη μη επαναλειτουργία της εξαιτίας των έργων ανακαίνισης με τους 31 εργαζόμενους να μην επαναπροσλαμβάνονται και να μένουν ουσιαστικά χωρίς δουλειά και μισθό για ολόκληρη τη σεζόν, ενώ παράλληλα δεν θα είχαν το δικαίωμα ένταξης στο ταμείο ανεργίας.

  Το αργότερο μέχρι τις 31/10 η εταιρία οφείλει να καταβάλει στους εργαζόμενους τους βασικούς μισθούς τεσσάρων μηνών (λαμβάνοντας φυσικά υπόψην την προϋπηρεσία του κάθε υπαλλήλου, γάμο, πτυχίο σχολής), το επίδομα αδείας και την αποζημίωση αδείας. Παράλληλα καταβλητέο μέχρι τον Δεκέμβριο θεωρείται και το δώρο Χριστουγέννων βάσει της απόφασης του δικαστηρίου που θεωρείται άμεσα εκτελεστή.

  Αυτό σημαίνει πως η εταιρία οφείλει να εφαρμόσει το διατακτικό της απόφασης του δικαστηρίου και να καταβάλλει άμεσα τα χρήματα των εργαζομένων, αφού αφορά μισθούς υπερημερίας. Η εταιρία θα μπορούσε να κινήσει μια διαδικασία αναστολής εκτελέσεως που σύμφωνα με τη δικηγόρο Σοφία Μακατουνάκη δεν μπορεί να ευδοκιμήσει, ενώ ακόμα και έφεση να ασκηθεί δε μπορεί να αλλάξει την απόφαση του δικαστηρίου.

  Από το Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Νομού Λασιθίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  Το Σωματείο μας ανέκαθεν ενδιαφέρονταν για τα προβλήματα των εργαζομένων. Θεωρούμε μεγάλη μας επιτυχία την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου που εκδόθηκε στις 21-10-2021 και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία ΕΡΜΗΣ και ΚΟΡΑΛ που παρέμειναν ΑΝΕΡΓΟΙ όλη την τρέχουσα σαιζόν λόγω ανακαίνισης των παραπάνω Ξενοδοχείων, τα οποία δεν λειτούργησαν στον προβλεπόμενο χρόνο και οι εργαζόμενοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρέθηκαν εκτός εργασίας.

  Συμμεριστήκαμε την αγωνία τους και τους στηρίξαμε ηθικά σε όλο το διάστημα της αναμονής, αναφερόμενοι συχνά στον επιθεωρητή εργασίας κ. Ιωάννη Λασιθιωτάκη και τη Δικηγόρο του Συνδέσμου μας κα Σοφία Μακατουνακη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

  Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο Αγώνας και η Αγωνία 31 εργαζομένων είχε αίσιο τέλος.

  Προβήκαμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ακόμη και εξωδικαστικά προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους της εταιρίας. Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν και γι’ αυτό ακολουθήσαμε τη νόμιμη οδό μέσω τις επιθεώρησης εργασίας χωρίς αποτέλεσμα και στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στη Δικαιοσύνη. Πριν το τέλος της διαδικασίας της Δίκης είχαμε τη δυνατότητα να προβούμε σε συμβιβασμό, όμως και εδώ ήταν άκαρπη η συζήτησή μας.

  Χαιρετίζουμε με απόλυτη ικανοποίηση την απόφαση του Δικαστηρίου  και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη που δικαίωσε τους εργαζόμενους.

  Ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξουν παρόμοιες αδικίες που θα δυσαρεστούν τους εργαζομένους,  θα υποτιμήσουν το έργο τους και θα θιγούν την προσωπικότητα τους.

  Ευρισκόμενοι εν μέσω αρχαιρεσιών για  την ανάδειξη νέου Δ.Σ.,ευχόμαστε το νέο συμβουλίου να ενεργεί με τον ίδιο δυναμισμό και να επιδεικνύει ενδιαφέρον για τα προβλήματα των εργαζομένων.

  Για τη Διοίκηση

  Ο Πρόεδρος Μιχ.Γαρεφαλάκης

  Η Γεν.Γραμματέας Μαρία Μαρκάκη Φαζού

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ