Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ Υποδομών (Λεωφ. Μεσογείων 207) την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στις 9.30 π.μ. προχωρά το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας ενάντια στις απολύσεις εφτά εργαζομένων από την «Italgas».

Πρόκειται για εργαζόμενους με το γνώριμο καθεστώς ομηρίας μέσω εργολάβου (κάποιοι από τους οποίους εργάζονταν έως και 15 χρόνια) και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της εργασίας τους.

«Είναι μια ξεκάθαρη επίθεση που εξαπολύει η “Italgas” εκμεταλλευόμενη τα προηγούμενα στάδια αντεργατικών επιθέσεων απέναντι στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση και το διαχωρισμό. Με αέρα στα πανιά της από τον αντεργατικό ν. Χατζηδάκη και εκμεταλλευόμενη το καθεστώς της διευρυμένης εργολαβοποίησης, προχωράει σε αυτές τις απολύσεις. Αυτή είναι η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται. Ανάπτυξη μόνο για την κερδοφορία των επιχειρήσεων», καταγγέλλει το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας.

Απαιτεί:

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις.
  • Κατάργηση της εργολαβοποίησης εδώ και τώρα.
  • Οι εργαζόμενοι μέσω εργολάβου να αποκτήσουν εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου απευθείας με τις εταιρείες της ΔΕΠΑ με ίσα δικαιώματα και απολαβές με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ