More

  Χαμός με Κυρανάκη και Τζίμα στο κεντρικό δελτίο του Mega μετά από ερώτηση για τη Νέα Σμύρνη (video)

  Ένταση υπήρξε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, και στη δημοσιογράφο, Ράνια Τζίμα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε χθες στην Νέα Σμύρνη από τον κ. Κυρανάκη.

  «Το ξεκίνημα της πολιτικής μου τοποθέτησης σήμερα το πρωί ήταν να καταδικάσω την επίθεση βίας. Μπορεί εγώ να προέρχομαι από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, μπορεί σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου να έχω στηρίξει το έργο της αστυνομίας, γιατί θεωρώ ότι η συνολική τους παρουσία είναι καλή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι ασκήθηκε υπέρμετρη βία. Αυτό είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο και δεν εκφράζει το σύνολο της αστυνομίας και γι αυτό καταδικάστηκε και από συναδέλφους του», σημείωσε αρχικά ο κ. Κυρανάκης.

  Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την στάση της αστυνομίας, αλλά και για τις ΕΔΕ που ανοίγουν στην αστυνομία αλλά δεν μαθαίνουμε ποτέ την εξέλιξή τους, τόνισε:

  «Μαθαίνουμε πολλές φορές για τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις αλλά και τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες μπαίνουν οι αστυνομικοί. Και πολλές φορές βρίσκονται και αντιμέτωποι με αναρχικές ομάδες μέσα στο δικαστήριο οι οποίες στοχοποιούν τις οικογένειες τους, στοχοποιούν τα παιδιά τους και λοιπά και λοιπά.

  Εγώ όμως δεν θέλω να σταθώ σε όλο αυτό. Θέλω να σταθώ στο ότι παρότι αυτός ο άνθρωπος είχε μια παραβατική συμπεριφορά, δεν άξιζε όπως και κανένας άλλος ανεξαρτήτως ιδεολογίας, παραβατική συμπεριφορά όταν δεν αποτελεί απειλή για τον αστυνομικό…», διευκρίνισε.

  Αναφορικά στην δημοσιοποίηση των στοιχείων του πολίτη αλλά και την στοχοποίησή του ως άτομο που «ανήκει σε μια συγκεκριμένη οργάνωση, την ταξική αντεπίθεση, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι στην πρωινή του τοποθέτηση συνέχισε την εν λόγω φράση του, λέγοντας ότι «με την ιδιότητα αυτή εισέβαλε παρανόμως στο υπουργείο υγείας σε μία παρέμβαση…».

  Προσπάθησε να εξηγήσει – όπως υποστήριξε – ότι «η εικόνα που διαμορφώθηκε χθες, ότι είναι ένας πολίτης ο οποίος απλά έκανε τη βόλτα του στη Νέα Σμύρνη είναι αναληθής, διότι όταν ένας άνθρωπος είναι γνωστός στην αστυνομία, είναι αυτός που λέτε στα κανάλια πολλές φορές οι ”γνωστοί άγνωστοι”, συνελήφθη μία φορά για παρέμβαση υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο υγείας, συμμετέχει σε αναρχική συλλογικότητα η οποία ξεκίνησε την επίθεση χθες σε κάποιους αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όλο αυτό διαμορφώνει μια διαφορετική εικόνα για τον τηλεθεατή για τον μέσο πολίτη για το τι πραγματικά χθες.».

  «Εγώ επειδή γνωρίζω καλά την πλατεία της Νέας Σμύρνης, υπάρχουν όντως οικογένειες και μικρά τα οποία θέλουν να πάρουν ανάσες. Χθες δεν έγινε αυτό. Χθες έγινε μία απόπειρα κάποιων να δημιουργήσουν ένταση διότι η αριστερά στην ελλάδα εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να δημιουργήσει ήρωες. Πώς γίνεται αυτό; μέσα από πορείες, μέσα από εντάσεις ,μέσα από ξύλο που..», πρόσθεσε.

  Διαβάστε επίσης : Ο Γ.Καλλιάνος «καρφώνει» το Μαξίμου: «Μας είχαν καταδώσει τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκόπησαν οι αστυνομικοί»

  Ερωτηθείς για το πώς γίνεται να μην έχει υπήρξε ένα βίντεο με πολίτη να επιτίθεται στον αστυνομικό που τον προκαλεί…. ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι:

  «Μπορεί να υπάρχει και να μην έχει δημοσιευθεί.». Πρόσθεσε μάλιστα ότι γι’ αυτό είναι υπέρ της κάμερας σε κάθε αστυνομικό.

  «Για να γνωρίζει κάθε πολίτης και ο κάθε αστυνομικός ότι οι κινήσεις του καταγράφονται», τόνισε.

  «Θα ήταν παράβαση αν από χθες δεν είχε αποτελέσει πρώτη είδηση το βίντεο που δείχνει όλα τα χαρακτηριστικά. Ο νόμος 4362 του 19′ είναι ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα εμείς το ψηφίσαμε. Η Νέα Δημοκρατία. Ο νόμος λοιπόν θέτει κάποιος κάποιους κανονισμούς για τους απλούς πολίτες των οποίων τα δεδομένα διαχειρίζονται χρησιμοποιούνται εκτίθενται και λοιπά. Εδώ δεν μιλάμε γι αυτό. Μιλάμε για ένα βίντεο το οποίο αξιοποιήθηκε από την ίδια αντιπολίτευση», ανέφερε ο Κυρανάκης.

  «Εμένα δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία του, με ενδιαφέρει αν έχει παραβατική συμπεριφορά. Με ρωτήσατε λοιπόν για το αν είναι παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων. Αν είναι παράβαση αυτό που έκανα εγώ, τότε είναι παράβαση και αυτό που κάνατε στο δελτίο σας. Δείξατε το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου.

  Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ένας απλός πολίτης είναι ένας άνθρωπος που ανήκει ανήκει σε μία ακτιβιστική, αντιεξουσιαστική ομάδα, με συγκεκριμένη δράση παραβατική, ο οποίος χθες συμμετείχε επίσης σε κάποια επεισόδια.

  Δικαιολογεί αυτό τη βία που του ασκήθηκε; Όχι δεν την δικαιολογεί. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό», τόνισε αποφεύγοντας να απαντήσει στο πώς βοήθησε η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομέων του πολίτη, αλλά και πώς βρέθηκαν αυτά τα στοιχεία στη διάθεσή του.

  Μάλιστα σημείωσε ότι από το πρωί έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

  Ερωτηθείς και πάλι αν η επιλογή του να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πολίτη με σαφή αναφορά στην ιδεολογία του συνιστά πολιτικό φακέλωμα, σημείωσε ότι «Πολιτικό Φακέλωμα δεχόμαστε εμείς, δεν είναι πολιτικό φακέλωμα να είναι δημόσια πληροφορία αν κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά για δημόσιες ενέργειες.».

  Πρόσθεσε δε ο Κυρανάκης ότι: «Δεν μίλησα για ιδεολογία. Είναι ελεύθερος να πιστεύει σε ό,τι θέλει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο να πιστεύει ότι θέλει, να’ ναι ακροαριστερός, ας πιστεύει ότι θέλει, τιμή του, να το λέει και να το υπερασπίζεται δημόσια ως προς την άποψη του. Άλλο η άποψη άλλο η παράβαση του νόμου. Όπως σέβονται το νόμο όλοι οι Έλληνες πολίτες θα σέβονται και αυτοί. Τέρμα η ασυδοσία οποιασδήποτε αναρχικής ομάδας.»

  Σχετικά με την πληροφορία που τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του, ότι ο εν λόγω πολίτης προηγουμένως προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού κι από που προκύπτει αυτό, ανέφερε ότι «είχε αυτή την πληροφόρηση».

  «Είμαι βουλευτής του νότιου τομέα, η Νέα Σμύρνη είναι από τις βασικές περιοχές του νότιου τομέα της β Αθήνας, μίλησα με πάρα πολύ κόσμο χθες και σήμερα το πρωί, έχω αυτή την εικόνα. Αν λέω κάτι λάθος, θα το κρίνει η δικαιοσύνη, θα το κρίνει η ΕΔΕ.

  Σας είπα ότι έχουμε πληροφορίες από τις αναφορές της αστυνομίας και όταν λέω αναφορές αστυνομίας δεν είναι ένα πράγμα. Είναι μία σειρά από πληροφορίες. Αν όμως οι πληροφορίες τις οποίες αναπαρήγαγαν είναι ψευδείς θα βγω να ζητήσω συγνώμη. Αν είναι αληθής όμως θα ζητήσω από όλους αυτούς οι οποίοι με κατέκριναν να ζητήσουν εκείνοι συγγνώμη.», τόνισε ενώ έκανε έκκληση για κοινωνική ηρεμία απευθυνόμενος τόσο στην πλευρά των πολιτών, όσο και στην πλευρά της αστυνομίας.

  «Η έκκλησή μου για κοινωνική ηρεμία πάει και στις δύο πλευρές. Πάει και σους αστυνομικούς και πάει και προς όσους θέλουν δημοκρατικά να διαμαρτυρηθούν για οποιαδήποτε για οποιοδήποτε δικαίωμά τους. Αυτή τη στιγμή δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη υγείας για τη ζωή μας».

  Δείτε το video

  Πηγή : https://ipolitiki.gr

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ