More

  ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε

  Υιοθετούμε ως ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ το κείμενο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών (Ο.Τ.Υ.Ε.), για το Ειδικό Μισθολόγιο της Α.Α.Δ.Ε. με το οποίο ενημέρωσε για την προκήρυξη 24ωρης απεργίας και δράσης στις 17/02/2021, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου για το Ειδικό Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ στην Ολομέλεια της Βουλής.

  ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

  1. Απόσυρση του σχεδίου νόμου
  2. Αποχώρηση της Φορολογικής Υπηρεσίας από την Α.Α.Δ.Ε. και την ένταξή της στο Υπουργείο Οικονομικών.

  Ένα σχέδιο νόμου το οποίο:

  • Επιφέρει πρωτόγνωρες πολλαπλές μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων, με πρόσχημα την επίλυση μισθολογικών ζητημάτων που η διοίκηση σκόπιμα δεν επίλυσε εδώ και χρόνια,
  • Περιέχει πληθώρα εξουσιοδοτικών διατάξεων δίνοντας τη δυνατότητα στο διοικητή της ΑΑΔΕ να ρυθμίζει κατά το δοκούν την εργασιακή σχέση και την αμοιβή των υπαλλήλων,
  • Θα προκαλέσει διχασμό στους χώρους εργασίας μέσω των μεταβλητών αμοιβών που αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει το περίγραμμα θέσης,
  • Απειλεί και εκβιάζει τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στη στρεβλή διαδικασία αξιολόγησης,
  • Αποπροσανατολίζει τους υπαλλήλους δημιουργώντας την προσδοκία αυξήσεων, όταν δεν έχουν αποσαφηνιστεί βασικές παράμετροι, όπως η αξιολόγηση και η κατάταξη των ΠΘΕ.

  Ενδεικτικό των προθέσεων της διοίκησης της ΑΑΔΕ είναι η πλήρης απουσία ουσιαστικού διαλόγου με την ΠΟΕ ΔΟΥ. Η διοίκηση της ΑΑΔΕ δεν θέλει επί της ουσίας διάλογο.

  Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μας πως τουλάχιστον στις δικές μας υπηρεσίες η ομαδικότητα, η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη, είναι ο μόνος δρόμος για την επίτευξη των σκοπών και στόχων της υπηρεσίας.

  Διεκδικούμε την αποχώρησή μας από την ΑΑΔΕ και την επανένταξή μας στο Υπουργείο Οικονομικών.

  Η μακρόχρονη ιστορία και διαδρομή της Φορολογικής Υπηρεσίας δεν μας επιτρέπει να αποδεχτούμε νεοφιλελεύθερα πειράματα περασμένων δεκαετιών.

  Στο Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΟΥ μειοψήφησε η πρόταση για απεργία όμως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος.

  Καταθέτουμε πρόταση στην Ε.Ε. της ΠΟΕ ΔΟΥ για να ληφθεί  απόφαση διενέργειας συγκέντρωσης από όλους όσους κατέχουν συνδικαλιστικές θέσεις απαλλαγής και καλύπτονται εργασιακά και τα μέλη των παρατάξεων που μπορούν να βοηθήσουν σε δράση εκείνη την ημέρα (17/2), έξω από τη Βουλή, συντεταγμένα τηρώντας τις αποστάσεις, τις μάσκες και φέροντας ΠΑΝΟ με τα δίκαια αιτήματά μας και οι υπόλοιποι ΠΛΑΚΑΤ.

  Με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης και κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία, καλούμε όσους συμφωνούν, να συμμετέχουμε σε κινητοποίηση στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην ολομέλεια της Βουλής, στην οποία η ΑΣΚΙ θα είναι παρούσα, καθώς:

  • Δεν αποδεχόμαστε το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου
  • Διεκδικούμε την κατάργηση των απαράδεκτων διατάξεων που περιέχει,
  • Αγωνιζόμαστε σήμερα, ώστε ο αγώνας μας να αποτελέσει παρακαταθήκη προκειμένου για την καλύτερη δυνατή μεταγενέστερη εφαρμογή όσων διατάξεων τεθούν σε ισχύ, προκειμένου να μην εμπίπτουν στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του Διοικητή σοβαρά ζητήματα όπως το ύψος των αποδοχών μας.
  • Τιμούμε τους αγώνες και την μακρόχρονη ιστορία του κλάδου μας αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στο Υπ. Οικονομικών.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ