More

  ΑΡΜΑ: Ως εδώ με τον εμπαιγμό και της ιδεοληψίες της Κυβέρνησης. Στο ΕΣΥ δεν περισσεύει κανένας, να γυρίσουν πίσω τώρα οι εργαζόμενοι που είναι σε Αναστολή. ΧΘΕΣ….

  Η νέα μετάλλαξη «Ο» σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των ειδικών είναι πολύ μεταδοτική και από αυτήν νοσούν όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι εμβολιασμένοι.  Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης αφορούν αποκλειστικά σχεδόν στον εμβολιασμένο  πληθυσμό (εστίαση, γήπεδα  κ. λ. π).

  Αποτελεί μεγάλη αντίφαση το γεγονός ότι στο χώρο της υγείας ενώ έχουν απομακρυνθεί με απάνθρωπο τρόπο χωρίς μισθό περισσότεροι από 6000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση αναγκάζεται να μειώσει το χρόνο καραντίνας για τους εμβολιασμένους  υγειονομικούς που νοσούν από κορονοϊό στις 5 ημέρες. Τα πρώτα μηνύματα από τις μονάδες υγείας είναι τραγικά αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα και ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η απελευθέρωση των κανονικών αδειών είναι άνευ ουσίας στις περισσότερες περιπτώσεις αφού οι  υπηρεσίες δεν μπορούν να τις χορηγήσουν εξαιτίας των ελλείψεων, των αναστολών αλλά και των εργαζομένων που νοσούν.

  Εκ των πραγμάτων είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αποψίλωσης των δομών υγείας από προσωπικό, λόγω της νόσησης από τη μετάλλαξη Ο.

  Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, χρειάζεται άμεση ενδυνάμωση των δομών του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις αλλά και με επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή με περιοδικούς ελέγχους όχι μόνο αυτών αλλά και των εμβολιασμένων συναδέλφων αφού πλέον ο κίνδυνος μετάδοσης  υφίσταται για όλους.

  Δυστυχώς για μια φορά ακόμα η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική της ισχυριζόμενη ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ μπορεί να γίνει όχι με νέες προσλήψεις αλλά με συμπράξεις με τους ιδιώτες. Αποφεύγει δογματικά την πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, την επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, την επιδημιολογική επιτήρηση και τον έλεγχο του πληθυσμού με δωρεάν αξιόπιστα τεστ.

  Δυστυχώς τα παραπάνω κάθε ημέρα που περνά κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές!

  Η κυβέρνηση πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί ότι στο ΕΣΥ δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν τώρα πίσω οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή και έχουν την εμπειρία να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας την κρίσιμη αυτή ώρα.

  Είναι προφανές ότι το δίκαιο αίτημα για επιστροφή των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή, οφείλουν να αναδείξουν και να απαιτήσουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στη διαχείριση  της Πανδημίας. Είναι μια αναγκαία και ικανή λύση,  να πάρει μια ανάσα και στήριξη, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να μην εξαντλήσει τα όρια του το επόμενο διάστημα. Δεν περισσεύει κανένας …

  ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

  Υ.Γ : Για να βλέπουμε το «πραγματικό» ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ με Μόνιμες Προσλήψεις. Για την Προκήρυξη των 4.000 που είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2020, και στη πορεία έγιναν 4.910,  η αρμόδια Επιτροπή για τη κατανομή των Θέσεων συγκροτήθηκε στις 20/12/2021, μετά από 16 μήνες(!!). Έτσι η έκδοση της Προκήρυξης πηγαίνει για το 2022 ( παρά τις Δεσμεύσεις του κ. Πλεύρη για έκδοση μέσα στο 2021…). Άρα, όπως φαίνεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ θα κλείσει μια Κυβερνητική Θητεία,  χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα Μόνιμο υπάλληλο στην Υγεία, με δική της Προκήρυξη. Γεγονός που είχε συμβεί μόνο στα Μνημονιακά χρόνια 2010-2014(!!). Χωρίς σχόλια…

  - Advertisement -spot_img

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ