More

  Απολύσεις στη Forthnet – Στάση εργασίας των εργαζόμενων

  Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι της Forthnet, προκειμένουν να διαμαρτυρηθούν για την εκδικητική, όπως τη χαρακτηρίζουν, απόλυση του εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Forthnet – Netmed.

  Ειδικότερα:

  Χαιρετίζουμε όσες και όσους συμμετείχαν στην χθεσινή κινητοποίηση. Προχωράμε στην αυριανή ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πιο δυναμικά.

  Λαμβάνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις, στην Αυριανή Στάση, στηρίζουμε τον απολυμένο συνάδελφο, γιατί έτσι στηρίζουμε το μέλλον όλων μας. Η εκδικητική απόλυση, συνδικαλιστική δίωξη του εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου μας, όπως και εδώ έχουμε δει στο παρελθόν, έρχεται ως προειδοποίηση σε όλους τους εργαζόμενους, χτυπάνε το Σωματείο για να μην βρούνε οργανωμένη αντίσταση στα σχέδια τους.

  Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην εργασία, θέλουμε να εργαζόμαστε με δικαιώματα, σε ανθρώπινες συνθήκες, με σταθερή δουλειά, 8ώρες, και όχι σε ωράρια ήλιο με ήλιο και απλήρωτοι. ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
  Βγαίνουμε μπροστά από το φόβο μας, τις απειλές και τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας. Να σταματήσουμε το απαράδεκτο καθεστώς των δουλεμπορικών, των μηνιαίων, διμηνιαίων και ορισμένου χρόνου συμβάσεων και τις απειλές της μη ανανέωσης. Τα προσχήματα περί παραγωγικότητας, Αριστείας τα γκρεμίζει μόνη της η εργοδοσία, αφού και ο συνάδελφος που απολύθηκε, όπως γραπτώς τον ενημέρωσαν οι προϊστάμενοι του, ήταν μέσα στους στόχους που θέτει η εργοδοσία και συνήθως είναι άπιαστοι.

  Η νέα εργοδοσία με την απόλυση του συναδέλφου μας έστειλε μήνυμα τρομοκράτησης. Αλλά μας έδειξε και τι φοβάται και τι μετράει περισσότερο. Ένα δυνατό, μαζικό, συλλογικό, Σωματείο σε κατεύθυνση υπεράσπισης των εργαζομένων, επανάκτησης των απωλειών και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους, που βγαίνει μπροστά στην αδικία της εκμετάλλευσης και απαντάει με πράξεις σε κάθε προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων.
  Κάθε κινητοποίηση, κάθε παραπάνω συμμετοχή διατρανώνει και ισχυροποιεί όλους τους εργαζόμενους απέναντι στις επιθέσεις της Εργοδοσίας.

  Απορρίπτουμε την ατομική ευθύνη δεν είναι υπεύθυνος ο καθένας μας να μπορεί να προλάβει τις αλλαγές που επιτάσσει η Νέα εργοδοσία στα αντικείμενα εργασίας, ούτε είναι προσωπικό θέμα το άγχος που επιφέρουν. Είναι δεδομένο ότι αρνητικές αλλαγές όπως το απαράδεκτο μέτρο του Wrap up(40sec.), η ακόμα και απότομες αλλαγές σε διαδικασίες και συστήματα, αυξάνουν την ανασφάλεια και στρεσάρουν τον εργαζόμενο.

  Το σιχτίρισμα και η εργασιακή περιπλάνηση, δεν κρύβουν τη διέξοδο μέσω αγώνα, κινητοποιήσεων, μέσα από διεκδικήσεις και ζυμώσεις μαζικοποιημένων Σωματείων σε ταξική κατεύθυνση.

  Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων γίνεται από όλες τις εργοδοσίες, έχουν όλοι οι εργοδότες βέλη στη φαρέτρα τους, τους δίνουν και άλλα οι Κυβερνήσεις, τωρινή και προηγούμενες, τους ενισχύουν και τους υπηρετούν για να ξεπεράσουν αναίμακτα τη νέα οικονομική κρίση, και με τα δυο τους χέρια να τη φορτώσουν πάλι στις πλάτες μας. Για να προσπαθήσουν να βγουν αλώβητοι και ενισχυμένοι απέναντι σε ανταγωνισμούς και ανταγωνιστικότητα.

  Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε συλλογικό μήνυμα, ότι δεν δεχόμαστε τα δεινά που βιώνουμε, δεν δεχόμαστε την καταστολή, την πίεση και την εντατικοποίηση στην εργασία. Ότι δεν θα δεχτούμε νέο κύμα αντεργατικής επίθεσης.

  Κάθε μαζική κινητοποίηση μας έχει βρει νικητές, σε διεκδικήσεις, σε καλυτέρευση συνθηκών σε υλοποίηση αιτημάτων μας, σε δικαίωση συναδέλφων, στο δυνάμωμα του Σωματείου μας την ενίσχυση του και την αναγνώριση της συλλογικής δράσης.

  Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

  Καμιά απόλυση για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομιλών

  Να συνεχίσει η απασχόληση και η συνέχεια όλων των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο και υπό τη νέα ιδιοκτησία

  Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, να ενταχθούν στις εταιρείες του ομίλου όλοι οι επινοικαζόμενοι, να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  Καμία σκέψη για επιβολή επ’ αόριστον της τηλεργασίας, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (ρεύμα, ίντερνετ, κλιματισμός κλπ.) που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων να τα αναλάβει η εργοδοσία.

  - Advertisement -spot_img

  1 Comment

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ