Τα έγγραφα είναι αποκαλυπτικά! Φανερώνουν ότι η άτυχη εργαζόμενη καθαριότητας στο δήμο Ξυλοκάστρου όχι μόνο δούλευε ανασφάλιστη – την ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr – αλλά η δημοτική αρχή (σ.σ. η οποία υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα!!!), ξεπερνώντας κάθε όριο αντεργατικών και κυνικών πρακτικών προχώρησε σε «μετά θάνατον πρόσληψη» της (όπως κατήγγειλε η ΑΔΕΔΥ), προκειμένου να «κουκουλώσει» το εργατικό έγκλημα!!!

Ναι, έγινε και αυτό στην Ελλάδα της εργασιακής αυθαιρεσίας! Και όχι από ένα εργοδότη του ιδιωτικού τομέα (εξίσου καταδικαστέο), αλλά από έναν αιρετό, εκλεγμένο δήμαρχο, ο οποίος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και έχει ορκιστεί  «να υπακούει στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά του». 

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσιος Τσιώτος,  32 ώρες μετά το θάνατο της άτυχης εργαζομένης καθαριότητας (που σημειώθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου), έσπευσε να αναρτήσει στη «Διαύγεια» (το μεσημέρι της Δευτέρας) αποφάσεις με τις οποίες εμφανίζεται αρχικά να προκηρύσσει θέσεις προσωπικού με πενθήμερες συμβάσεις και στη συνέχεια να δημοσιοποιεί τα ονόματα των «επιτυχόντων» ανάμεσα στα οποία ήταν και αυτό της άτυχης εργαζομένης.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου (επαναλαμβάνουμε 36 ώρες μετά το θανατηφόρο ατύχημα) στις 14.25, στο «Διαύγεια» εμφανίζεται η πρώτη απόφαση του δημάρχου στην οποία αναφέρεται: «Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ: Την κατάθεση Δικαιολογητικών για την Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, με βάση τις διατάξεις της περίπτ. κ΄παρ 2 του άρθρου 12 του ν. 4071/2012. Σύμφωνα με το άρθρο 210 του ν. 3584/07 οι Δήμοι μπορούν να απασχολούν εργατικό και τεχνικό προσωπικό, μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ΄ άτομο το μήνα, εφόσον η σχετική δαπάνη προβλέπεται στους προϋπολογισμούς τους». Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ημερομηνία πάνω στο έγγραφο 02/01/2023, αλλά δημοσιεύεται στη Διαύγεια στις 9 Ιανουαρίου και αφού πρώτα έχει συμβεί το εργατικό δυστύχημα. 

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ