Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας υπήρξε 66% αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αιρετών το Σάββατο 5/5/22.
Η αποχή αυτή υπήρξε συλλογική απόφαση των εκπαιδευτικών σε αντίδραση στο θεσμό της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ήταν συνέχεια της αποχής στις εκλογές του 2020 (τότε η αποχή ήταν πάνω από 90%).

Φέτος οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να σπάσουν την αποχή και κατέβασαν υποψηφίους, ενώ οι αριστερές και ανεξάρτητες παρατάξεις δεν κατέβασαν υποψηφίους και συνέχισαν την αποχή.

Το αποτέλεσμα των εκλογών με την εξαιρετικά υψηλή αποχή του 65% δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών πανελλαδικά γύρισαν την πλάτη στους θεσιθήρες και απέρριψαν το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που δεν διασφαλίζει ούτε τη μυστικότητα της ψήφου, ούτε την ακεραιότητα της διαδικασίας και γι΄ αυτό δεν χρησιμοποιείται ούτε στις βουλευτικές, ούτε στις αυτοδιοικητικές, ούτε καν στις κομματικές εκλογές.

Διαβάστε παρακάτω σχετικό άρθρο  του Γιώργου Παζάλου που  είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ergasianet.gr :

Είναι ζήτημα δημοκρατίας, λοιπόν

Στις σημαδεμένες εκλογές για τα Υ.Σ των εκπαιδευτικών στις 5 Νοέμβρη του 2022 παίχτηκε ένα αριθμητικό και πολιτικό στοίχημα, της αποχής ή της συμμετοχής:

Αν η Κεραμέως, με όλον τον υποταγμένο κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό μαζί της, θα κατίσχυε του αγωνιστικού φρονήματος των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται εδώ και καιρό απέναντι στην άθλια πολιτική των κυβερνώντων.

Αν η Κεραμέως με τη χρήση μεθόδων πρωτοφανούς αδιαφάνειας και νοθείας, αξιοποιώντας τη συναίνεση της πλειοψηφίας σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ και τους ανυπόμονους να καταλάβουν καρέκλες στα νόθα συμβούλια της ντροπής, θα κατήγαγε μια επιτέλους-νίκη, ταπεινώνοντας τη ζωντανή εκπαίδευση.

Αν η Κεραμέως κι οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι της θα έκαναν το μεγάλο βήμα για την ακύρωση των συλλογικών διαδικασιών και την άλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, την ατμομηχανή της αντίστασης του εκπαιδευτικού κινήματος.

Τα 100 εκπαιδευτικά σωματεία, Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ που ενωμένα και συντονισμένα βρέθηκαν απέναντι σ’ αυτά τα σχέδια, θα αρκούνταν και σε ένα 51% πολιτικής αποχής πανελλαδικά, αφού θα ήταν μεγάλη νίκη και σοβαρή παρακαταθήκη για τους αγώνες της επόμενης μέρας.

Όμως, με 85% αποχή στην Αττική και με 70% σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και με τα δικά τους αποτελέσματα που αντί να βγουν αυτόματα στις 5:οο μμ, μαγειρεύονταν ένα μερόνυχτο στα άδυτα των Διευθύνσεων κάτω από την ένοχη σιωπή της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, η νίκη της ζωντανής εκπαίδευσης είναι τεράστια!

Η Υπουργός Παιδείας, η πιο αντιδραστική φιγούρα σε αυτό το πόστο την εποχή της μεταπολίτευσης, που μέχρι χθες έκανε πως δεν κατάλαβε ότι η οργή στους εκπαιδευτικούς για τα έργα και τις ημέρες της δεν ξεθυμαίνει, βλέπει σήμερα εφιάλτες: Οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες θα αποκατασταθούν. Η αντίσταση των εκπαιδευτικών απέναντι στο επιχειρηματικό σχολείο και την αξιολόγηση θα γιγαντωθεί, με τα πρωτοβάθμια σωματεία στην πρώτη γραμμή. Η ανατροπή θα έρθει μέσα από τους αγώνες μας. Στις 9 Νοέμβρη στην απεργία και στις 17 Νοέμβρη και πάλι για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, ανεβάζουμε στροφές.

Όσο για τους φερόμενους ως εκλεγέντες του 15% ύστερα από όλα τα μαγειρέματα, τώρα που η Κεραμέως τους συνεχάρη, ας παραιτηθούν χωρίς καθυστέρηση. Οι εκπαιδευτικοί δεν τους νομιμοποιούν και δεν τους αναγνωρίζουν. Όπως λέγανε κι οι ίδιοι: Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο της συναδέλφισσας Βάσως Αμπελογιάννη με τίτλο “Η ταυτοπροσωπία και η μυστικότητα εξασφαλίζονται στην ηλεκτρονική ψηφοφορία όπως με την πραγματική κάλπη;” που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ